Реклама / Ads
16| 4587 |09.02.2012 НОВИНИ

Ситуацията в Силистра критична, в Русе - овладяна

.
Лиляна Павлова
Ситуацията в Силистренска област остава най-критична към момента. Всички пътища там са затворени с изключение на главния път Силистра - Шумен, съобщи в Пловдив министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Като цяло обстановката в страната е нормализирана, магистралите са почистени и основните проходи са отворени, допълни тя.
 

 

По направлението Силистра - Добрич се пътува по два обходни маршрута - Силистра - Алфатар - Войново - Кайнарджа и Силистра - Алфатар - Алеково - Тервел. Все още е затворен пътят Силистра - Русе, както и част от третокласните пътища в общините Дулово, Главиница, Тутракан, за които остава актуална забраната за движение на областния управител Николай Димов. Проходима е четвъртокласната пътна мрежа в Силистренската община, съобщиха от местната администрация.

 

Пътищата в Хасковска област са затворени, но това е заради бедственото положение там. От Пловдив министър Павлова заминава за Бургас, където ще провери какви са щетите, нанесени от морската буря вчера.

Имаме готовност да подпомогнем нуждаещите се в Хасковска област по линия на „Бедствия и аварии”, както чрез Програмата за развитие на селските райони към земеделското семейство. Има и много дарения, които ще бъдат разпределени след анализ от страна Кризисния щаб. Предвидени са палатки с отопление, фургони и средства за ремонт на разрушените жилища, каза още Павлова.

Най-спешното, което се прави за предотвратяване на ново бедствие вследствие на топенето на снеговете, е преглед на състоянието на микроязовирите, подчерта министърът. По думите й голяма част от тях са бетонирани и не могат да бъдат контролирано изпускани.

 

Обстановката в Русенска област се нормализира. Всички пътища от републиканската пътна мрежа са отворени за движение. Няма населени места без ток и вода. Отворен за движение в двете посоки е и Дунав мост. През него към Румъния вече се пропускат тежкотоварни коли над 10 тона.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5919 |07.02.2012 Цв. Цветанов: Ситуацията в Свиленград е критична . 7| 5039 |27.01.2012 10 области с код “червено”, критична ситуацията в Силистра . 7| 4727 |19.12.2011 Подпалваческата епидемия обхвана и Силистра . 28| 6187 |04.12.2011 Борисов преряза лентата на пътя Силистра - Шумен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads