Реклама / Ads
9| 5730 |20.01.2016 НОВИНИ

Скандал! Бутат човекът на Борисов - Д. Узунов за мястото на Соня Найденова във ВСС

.
Димитър Узунов
Членът на Висшия съдебен съвет Димитър Узунов да смени Соня Найденова на поста представляващ ВСС, предлагат 12 членове на ВСС.
 

Предложението беше внесено като извънредна точка на днешното заседание от Милка Итова и предизвика скандал, при който шестима членове на ВСС напуснаха заседанието.

 

Вчера бившият министър на правосъдието Христо Иванов заяви, че за него няма съмнение, че Узунов е изпратил SMS-и, който получи председателят на ВКС Лозан Панов, препратен от премиера. Текстът гласеше: "Лозан Панов отново предложи да Ви викаме във ВСС по записа с двете каки, не го приехме".

 

Впоследствие съветникът на Борисов - Яне Янев се впусна да обяснява, че той бил изпратил есемес на премиера, а на него му го праил някой, когото той не желае да назове.

 

Галина Карагьозова и Калин Калпакчиев от ВСС поискаха точката с предложението да се отложи, за да имат време да се запознаят с мотивите.

Това е неуважение към другите членове и поредната демонстрация, че решения се взимат предварително, казаха част от членовете. Те отказват да участват в дебат за смяната на Найденова с Узунов.

 

Предложението обаче беше включено за обсъждане с 14 гласа „за”, 6 „против” и един „въздържал се”. Самата Соня Найденова отказа да гласува. Тя изтъкна, че не вижда нито един обективен мотив да бъде сменяна, цитира bTV.

Не желая да участвам в предварително режисиран фарс, което е провокация към съдебната система и към обществото. Тук вее тоталитарен хлад, тук чуждо мнение не се търпи, подчерта Калин Калпакчиев, който заедно с още петима членове на Съвета напусна заседанието.

Останалите бяха самата Соня Найденова, Юлия Ковачева, Галина Карагьозова, Камен Иванов и Магдалена Лазарова.

 

Найденова е сред членовете на ВСС, които декларираха, че са готови да покажат разпечатките от мобилните си телефони, за да докажат, че не са изпратили SMS-а до премиера.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 20942 |08.01.2016 СКАНДАЛ! Вижте скритото от БНТ разследване за ваксините на Валя Ахчиева . 42| 14928 |29.12.2015 Скандал! Шефът на ДАТО управлява най-секретната служба без Указ на президента . 29| 7895 |28.12.2015 Скандал! „Ал Джазира" пуска канал на български . 14| 9929 |17.12.2015 Скандал! Юристи масово напускат столична община под натиск на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads