Реклама / Ads
43| 6083 |09.05.2014 НОВИНИ

Скандал между ГЕРБ и БСП за заплатите в МВР

.
Снимка: Архив
Поредна порция разпри поднесе парламентарният ден във връзка с широко обсъждания през последните дни закон за вътрешното ведомство. Отново в словесен двубой се включиха представители на управляващи и опозиция.
 

 

Станишев настоява на промените в Закона за МВР, за да излъже полицаите, че ще им вдигне заплатите, заяви в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с приетите спорни законови промени.

 

„Законът за МВР представлява същата наглост, същата бруталност, както едно време с пенсиите”, каза още Борисов. Бившият премиер представи писмо от Министерство на финансите до Атанас Мерджанов, в което се посочва, че няма пари за изпълнението на закона.

 

„Проектозаконът беше представен на нашето министерство, когато бюджетът беше формиран, поради което в проектобюджета на МВР за 2014 година не са отразени новите финансови моменти”, се посочва в писмото. „Вижте лъжеца Станишев какво прави, след като му е казано. Ние няма да се регистрираме да правим кворум на Станишев, защото вкарват закон, за който нямат пари. Правят го няколко дни преди изборите, за да излъжат полицаите, огнеборците и всички в МВР, че ще им вдигнат заплатите”, каза лидерът на ГЕРБ пред bTV.

Той призна, че от партията му са поискали оставката на Мая Манолова само за да спрат този закон.

 

"Колкото и пари да бъдат необходими за увеличените социални надбавки на полицаите, те ще бъдат осигурени." Тази гаранция даде от своя страна в Народното събрание председателят на Комисията по вътрешен ред и сигурност Атанас Мерджанов.

 

По думите му Борисов спекулира, тъй като месеци след това писмо Петър Чобанов е обявил открито, че предвидените допълнителни средства ще бъдат осигурени. Въпросното писмо представлявало първоначално становище от финансовото министерство.

 

"Учудвам се на безсилието на ГЕРБ, още повече на г-н Борисов като човек, който се е занимавал с МВР, грижил се е уж за хората и за техния социален статус, и изведнъж да търсят под вола теле", посочи Мерджанов и бе категоричен, че ако в ГЕРБ наистина са били загрижени, не биха лансирали подобни спекулации. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5166 |09.05.2014 Преговорите между НЕК и ЕРП-тата пред провал . 57| 5275 |08.05.2014 ГЕРБ поиска оставката на Мая Манолова . 18| 5846 |07.05.2014 К. Добрев към ГЕРБ: Петима спирате Закона за МВР . 17| 5160 |04.05.2014 ГЕРБ: Киев и Москва да покажат воля за намаляване на напрежението в Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads