Реклама / Ads
33| 5583 |16.07.2008 НОВИНИ

Следствието и прокуратурата вън от съдебната система, да ги контролира НС

.
Следствието и прокуратурата незабавно да излязат от съдебната власт и върху тях да се упражнява непрекъснат парламентарен контрол. За това настоя лидерът на ДСБ Иван Костов в кулоарите на парламента.
 

Костов призова всички политически сили незабавно да започнат консултации по този въпрос, защото се вижда, че „българската прокуратура и българският съд са последният чадър над престъпните мрежи в България".

Изявлението му беше направено по повод доклада на ОЛАФ за разкритите престъпления, свързани с програма САПАРД.

Иван Костов поиска от Станишев да обясни срастването на правителството с престъпните мрежи и да обяви оставките на Гагаузов, Орешарски и Мутафчиев, защото във ФАР и ИСПА могат да се разкрият същите престъпления като в САПАРД.

kostov_2.jpg  снимки Вяра Йовева

Лидерът на ДСБ настоя също, на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) утре вместо да се занимават с минал инцидент - взривовете във военния склад в Челопечене - президентът да обясни за връзките си с престъпната мрежа, от която е взел парите за предизборната си кампания. „Този доклад отнема каквото и да е морално или политическо право на президента да реформира политическата система на България. Човек, който е вземал пари от хора, които са влезли в такъв доклад, няма абсолютно никакво право на претенции към българската политическа система. Той просто дължи големи обяснения в момента", категоричен бе Командира. Според него, ако държавните институции не предприемат мерки, резултатът за България ще е доклад на Европейската комисия, много по-лош от този на ОЛАФ.

„Има една поговорка. Сега се сещам, защото за мнозина от нас този доклад само легитимира, той не казва нещо неизвестно на българските медии: „Който дълго гледа в пропастта, накрая пропастта почва да го гледа", каза Иван Костов и допълни, че вече се намираме в момент, в който пропастта почва да ни гледа.

Пак във връзка с доклада на ОЛАФ от СДС заявиха, че ако изнесеното в него се потвърди, те ще поискат оттеглянето на Георги Първанов от президентския пост.

От ПГ на БНД пък реагираха още по-остро и направо настояха за оставката на държавния глава.

Frognews.bg

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 6732 |03.07.2008 Златко Баретата замесен в бизнес с взривените складове, прокуратурата знаела . 5| 5523 |18.06.2008 Прокуратурата подгони Александър Томов за 5 милиона евро . 13| 10150 |29.05.2008 Прокуратурата погна началника на Военна академия "Г.С. Раковски" . 6| 7976 |25.05.2008 Прокуратурата плаши Ангел Василев с ново дело, за да не съди държавата?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads