Реклама / Ads
1| 4954 |04.10.2013 НОВИНИ

Слух за главорези тресе Враца след обира

.
Липсата на официална информация за обира на чувалите с пари от инкасов автомобил пред офиса на "Итнернешънъл Асет Банк" отвори голямо пространство за слухове, които пълзят със страшна сила в града под Вола.
 

"Главорези на известен бос шетат из Враца и правят паралелно издирване на бандитите по методите, които те практикуват", обявява смело мъж на опашка за банички в централната хлебарница, където грабежът е тема номер 1. Хората се чудят колко пари са задигнати, къде може да са се скрили двамата маскирани и дали в цялата работа не е замесен и вътрешен човек. Говори се, че във въпросната вечер охранителят е бил сам, а колегата му, който също трябвало да бъде дежурен, се разболял и не дошъл на работа. Той е сред тези, които криминалистите проверяват.

От полицията категорично отказват да кажат как върви разследването с уговорката, че ще обявят резултата от него едва когато има задържани. Което означава, че грабителите все още не са в ареста. Случаят обаче е докладван на Окръжната прокуратура. От полицията е подаден сигнал в държавното обвинение, че е започнало досъдебно производство срещу неизвестен извършител за грабеж в големи размери, съобщи зам. окръжният прокурор Камелия Трифонова. От банката пък продължават да мълчат по случая с оправданието, че се води разследване. От неофициален източник обаче стана ясно, че софийските шефове още в сряда са били във Враца и че упорито се търси виновникът, който е нарушил правилата по прибиране на инкасото в трезора. Проверяват се и лицензиите на фирмата, наета да върши тази работа.

След екшъна във вторник вечер полицаите са тарашили жилищни и административни сгради наблизо в центъра на Враца, проверявали дори контейнерите за смет. Блокирани били и изходните артерии на града, но нищо. Дори не е намерена изоставена или запалена кола както обикновено се случва след такива удари. "Или са си още в града, или са изчезнали по второстепенните пътища към близките села", размишляват любители криминалисти по кафенетата. Според ченгета с опит обаче този обир не прилича на никой от другите, с които са се сблъсквали. Това означава, че грабителите май не са от известните групировки и може би са новаци в ъдърграунда.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5813 |02.10.2013 Издирват се банковите обирджии от Враца . 0| 6922 |22.09.2013 Земетресение над 3 по Рихтер люшна Софийско . 0| 4909 |11.09.2013 Две земетресения ни разлюляха . 3| 5389 |30.08.2013 Ново заметресение край Доспат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads