Реклама / Ads
3| 2312 |16.04.2024 НОВИНИ

Служебният правосъден министър: Ако президентът не подпише указ, ще остане настоящият министър на външните работи

.
Мария Павлова Източник: БГНЕС
"Ако президентът реши да не подпише указ, явно ще остане настоящият министър на външните работи". Това каза служебният министър на правосъдието Мария Павлова
 

"Господин Главчев е изготвил предложение по реда, който е разписан с промените в Конституцията. Изложил е своите мотиви! Това как се определят от някои, дали са достатъчни, дали са приемливи или по какъв начин се определят, е въпрос на гледна точка", каза Павлова, която преди да стане министър, бе зам.-главен прокурор.

 

Думите ѝ дойдоха преди да стане ясно, че премиерът Главчев иска от президента Радев да бъде сменен и земеделският служебен министър, предаде БНР.

 

Преди да стане ясно искането за смяната и на министъра на земеделието, вицепрезидентът Илияна Йотова коментира, че държавният глава продължава да провежда консултации и и да събира информация във връзка с предложението да издаде указ за освобождаването на външния министър Стефан Димитров. 





На въпрос кога е ясно решението на Румен Радев, тя отговори: "Това ще реши президентът. Кога, как ще обяви своето решение и какво ще бъде то изцяло - поне това е в неговите правомощия - въпреки желанието на мнозинството, както се видя, да бъдат силно ограничени".

 

Вчера Главчев инициира промени в персоналния състав на служебния кабинет. В предложението до президента Румен Радев премиерът предлага Стефан Димитров да бъде освободен като министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов. Съобщението за смяната дойде късно вчера, след като по-рано през деня лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов критикува външния министър Стефан Димитров.

 

Днес Главчев пък предложи Кирил Вътев бъде освободен от поста министър на земеделието и храните и длъжността да заеме Георги Тахов. 

 

В предложението си до президента Румен Радев премиерът Главчев посочва като мотиви за смяната несправяне със служебните задължения, в резултат на което продължава напрежението и недоволството в аграрния сектор.

 

ФрогНюз

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 2352 |16.04.2024 Асен Василев: Свидетели сме на пошъл политически фарс, който цели да каже: „Всичките са маскари“ . 3| 2329 |16.04.2024 Номинацията на зам.-председател на ГЕРБ за нов външен министър е сериозен ход, смята Никола Минчев . 0| 2269 |16.04.2024 ЕРМ Запад изпълни плана си за обезопасяване на щъркелови гнезда в Самоков . 0| 2293 |16.04.2024 „Видеолукс Холдинг“ получи отличие на Годишните HR награди на БАУХ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads