Реклама / Ads
5| 5411 |26.11.2023 НОВИНИ

Смъртта на принцеса Даяна и “Короната”: Справи ли се Netflix с най-разказваната история за кралското семейство?

.
1997 г. Парижанин разхожда кучето си в центъра на френската столица, когато става неволен свидетел на събитие, променило завинаги историята на Великобритания. Черен мерцедес навлиза в тунела на моста Алма със скорост от 105 километра в час. Чуват се скърцания, спирачки и сблъсък. Парижанинът вика линейка.
 

Последният шести сезон на сериалът “Короната” на Netflix така и няма да покаже какво се е случило в този тунел. Епизодите обаче проследяват последните седмици от живота на принцеса Даяна.

 

Последният сезон е разделен на две части - първите четири епизода бяха излъчени на 16 ноември, а останалите ще бъдат показани месец по-късно. Продукцията, която проследява историята на британското кралско семейство, ще сложи точка на разказа си 20 години преди смъртта на главния си герой - кралица Елизабет II. Последните епизоди ще разкажат за връзката между принц Уилям и Кейт Мидълтън.

 

Създателят на сериала Питър Морган уверява журналистите, че от самото начало на своята работа по "Короната", той е разбрал, че няма да покаже последствията от инцидента. Няма да видим шофьорът на колата, продуцентът Доди ал-Файед, загинал на място, окървавената принцеса Даяна, за чийто живот лекарите се борят в продължение на два часа. Няма да видим и екранизирани теориите на конспирациите, появили се след смъртта на любимата жена на Великобритания.


Според една от тях зад инцидента стоят агентите от MI6 и кралското семейство. В поредицата няма нито дума за това.


Създателите на шоуто се интересуват много повече от три други сюжета. Първият е мълчанието на кралското семейство. Докато хиляди британци скърбяха за смъртта на принцеса Даяна, поставяха цветя и картички в нейна памет, кралското семейство запази мълчание, за което бяха критикувани дълги години. Втората история е тази на Доди ал-Файед, която (както отбелязват авторите) остава незабелязана на фона на смъртта на лейди Даяна. Той получава почти толкова време на екрана, колкото и принцесата. Третата тема, която присъства силно и в останалите сезони от сериала, е тази за болезнената фиксация на медиите върху личния живот на кралските особи.


Твърде рано е да се съди за целия сезон въз основа на първите четири епизода. Но е очевидно, че към края на своя разказ авторите са загубили желанието си да съдят монархията за нейното лицемерие и вече не задават неудобни въпроси, каквито например имаше в четвърти сезон. Финалът дори е определен от критиците като "обидно политкоректен".


Създателите на сериала обаче обещават зашеметяващ финал - нещо, което все още е трудно за вярване.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5000 |26.11.2023 Думите и бурята: Снегът не е само бедствие, без него сме като сираци . 4| 2808 |26.11.2023 Израел ликвидира четирима командири на Хамас . 63| 5390 |26.11.2023 Денков: Ако иска Пеевски, нека излезе със снегорин и да почисти . 0| 7098 |27.11.2023 Има ли решение на проблемите със ставите?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads