Реклама / Ads
1| 8583 |25.01.2018 НОВИНИ

Сменят борда на директорите на ”Електроенергиен системен оператор”

.
Всички членове на Управителния съвет на ”Електроенергиен системен оператор” ЕАД ще бъдат освободени от длъжност. Това бе съобщено от компанията. Решението е във връзка с изтеклия мандат на съвета на ”ЕСО” ЕАД в състав: Иван Йотов, Андрей Живков и Милко Милков.
 
В тази връзка Надзорният съвет на дружество избира за нови членове Антон Славов, Ангелин Цачев и Пламен Йорданов.

Решението е внесено в Комисията за енергийно и водно регулиране. Според процедурата регулаторът трябва да излезе със становище по така предложения нов състав на Управителния съвет, а решението ще влезе в сила след вписването му в Търговския регистър, пише Банкеръ.

По време на първото редовно заседание на новоизбрания УС на Електроенергийния системен оператор членовете му ще изберат изпълнителен член (по неофициална информация това ще е Ангелин Цачев) и председател измежду тях (може би Антон Славов, пенсионер, 71 г.). Пламен Йорданов (роден 1981 г.) е областен координатор на партия ГЕРБ за Старозагорска област. По образование е икономист и е бил  депупат в 43-то народно събрание.

В момента Надзорният съвет на "ЕСО" ЕАД е в състав: Северин Въртигов - председател, Костадин Язов - заместник-председател, и Пламен Радонов - член.

"Електроенергиен системен оператор" ЕАД е българска компания в сектора на електроенергетиката, създадена през 2007 година. Тя притежава лицензия за управление на електроенергийната система (ЕЕС) и за организиране на пазар на електрическа енергия, издадена от КЕВР. Тя осъществява централизираното оперативно управление, контрола и координирането на режима на работа на електроенергийната система на България.

Освен това координира паралелното взаимодействие с електроенергийните системи на други страни, осигурява експлоатацията, поддръжката и надеждното функциониране на електропреносната мрежа, поддържането на спомагателни мрежи, както и ремонтни дейности и услуги в областта на енергетиката. Компанията осъществява транзит на електроенергия по националната мрежа и организира пазара на електрическа енергия.

ЕСО играе важна роля в либерализираната част на пазара на електроенергия в България и осигурява връзката между регулирания и либерализирания сектори. На свободния пазар той регистрира и съдейства за изпълнението на двустранните договори. ЕСО организира балансиращата електроенергия (която координира временните разлики между разполагаеми доставки и търсене) и е страна по всички сделки с балансираща енергия.

Централното диспечерско управление (ЦДУ) на "ЕСО" ЕАД осъществява централизирано оперативно управление, контрол и координиране на режимите на електроенергийната система. На територията на страната работят четири териториални диспечерски управления - в София, Пловдив, Плевен и Варна.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4907 |18.11.2017 Изчезна аржентинска подводница с 44-ма души на борда . 2| 6869 |12.10.2017 Приключи ли сагата с ”Емко”? Не, просто едни хора сменят тактиката временно . 1| 5040 |24.07.2017 Деница Златева: Не ми е упражняван политически натиск за смяната на борда на НДК . 4| 6127 |23.07.2017 Смениха борда на директорите на ”Пирогов”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads