Реклама / Ads
2| 3462 |04.12.2023 НОВИНИ

Снегът парализира европейски летища. Отменени влакове и блокирани хора

.
Източник: Munich Airport/Facebook
Продължава тежката зимна обстановка в Германия. Властите в Бавария препоръчват на хората да се въздържат от пътуване с всякакъв вид транспорт. В цяла Бавария има половин метрова снежна покривка. Влаковете спряха, а летището в Мюнхен остана затворено ден и половина.
 

Заради отменените полети хиляди пътници продължават да чакат и да спят на пода на летището.

 

Сняг в Южна Германия парализира въздушния и железопътния трафик на дълги разстояния в Мюнхен и постави Бавария в капан.

 

Централната железопътна гара в Мюнхен беше препълнена с блокирани пътуващи днес, след като влаковете бяха отменени, съобщи Ройтерс.

 

Според германската метеорологична служба се очакваха 30-40 см сняг в Бавария за малко над 24 часа. Снегът беше придружен от поледици, а местните медии съобщават за множество пътни инциденти.

 

Българи са блокирани на летището в Мюнхен от дни заради снежна буря, съобщи NOVA.

 

"Има хора, които спят на летището от четвъртък. В събота беше блокиран целият град, но вчера имаше полети. В неделя около 150 българи ни изпратиха на забутан гейт с допълнително влакче. През час ни казваха, че ще ни дадат информация и така и не излетяхме. Накрая ни казаха, че самолетът е замръзнал и ще намерят нов. Това така и не стана. Дадоха ни малко вода и десерт с изтекъл на годност. Моят полет беше за събота в 07.00 ч. Към 01.00 ч. получих съобщение за отмяна на полета", разказа Александър Бакалов в ефира на телевизията.

 

Движението в почти цяла Европа беше блокирано в събота, след като обилен сняг покри градове след седмица на смъртоносни бури.


Общо 760 полета са били засегнати, съобщи агенция Франс прес.

 

Десетки полети от и към летище "Схипхол" в нидерландската столица Амстердам бяха отменени днес заради снеговалеж, който се очакваше вчера следобед. 

 

Отменени полети заради снежното време имаше и във Великобритания

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3363 |04.12.2023 11 тела са открити след изригването на вулкан в Индонезия, 12 алпинисти все още са в неизвестност /видео/ . 9| 3719 |04.12.2023 Световните лидери на COP28 се чудят как да спасят планетата, която вече гори . 0| 3322 |04.12.2023 "Заплаха за международната търговия". Редица търговски кораби са нападнати в Червено море . 0| 9212 |04.12.2023 Как се правят здрави нерви?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads