Реклама / Ads
18| 5769 |20.02.2009 НОВИНИ

Сняг през февруари? Изненада!

.
Селища без ток; лавина на Петрохан; опасни, заледени магистрали = България под сняг през февруари. На този фон непочистените улици на София са "бял кахър" и стар навик.
 

Обстановката в страната е усложнена заради падналия навсякъде сняг, който синоптиците отдавна предрекоха. 100 населените места са останали без електрозахранване в страната. Тежка е обстановката в цяла Северна България заради продължаващия снеговалеж. Екипи на „Гражданска защита” са изтеглили около 120 – 130 заседнали автомобила в различни райони на Северна България – областите Монтана, Велико Търново, Търговище, Русе. И в момента продължава работата на екипи на „Гражданска защита” по извличане на заседнали автомобили. Оказано е съдействие в районите с усложнена обстановка при транспортирането на родилки, малки деца, болни хора. 

snjg_iznenada_4.jpg snjg_iznenada_2.jpg snjg_iznenada_3.jpg

В София снегът също продължава да вали повече от денонощие, всички пътните настилки са заснежени. Заради студения вятър, има снегонавявания. Улиците и тротоарите в по-голямата си част са непочистени. Малко са булевардите в центъра на столицата,  почистени до асфалт. Булевард "България" прави изключение, но ефектът от почистването се губи заради снегонавяванията. Снегопочистващи машини са минавали и по бул. „Цар Освободител”, „Георги С. Раковски”, „Васил Левски”. Тротоарите са непочистени, заледени или посипани с киша. Вътрешнокварталните улици не са пипани, столичани твърдят, че това едва ли ще се случи.

В Пловдив ситуацията също е драматична. В града придвижването е изключително проблематично - таксита няма, автобус се е забил в кола на Пещерско шосе, 10 катастрофи се случиха в рамките на града. Има и загинала жена на 33 години. Ток няма в дузина села,но авариите в Кичука, Прослав и около "Санкт Петербург" вече са отстранени.

Frognews.bg напомня, че пространствата пред магазините, както и пред жилищните блокове са грижа на самите собственици.

Лавина е паднала пък на прохода Петрохан и той е затворен за движение. Автомагистрала „Хемус” е блокирана. Адът там започна още в следобедните часове на вчерашния ден. На много места по магистралата има закъсали камиони и опашки от леки коли. Не са малко и заледените участъци. Затруднения има и на автомагистрала „Тракия”. Заради падналия сняг е усложнена пътната обстановка в цялата Смолянска област. През проходите Превала, Пампорово, Рожен и Печинско автомобилите задължително трябва да са с вериги. Пътна полиция е организирала пунктове, на които водачите без вериги ще бъдат спирани и няма да бъдат допускани да продължат пътя си.

Движението през прохода Шипка се осъществява задължително с вериги. До 31 март важи ограничението товарните автомобили да се движат без ремаркета и полуремаркета. Веригите са задължителни и на прохода на Републиката. Там видимостта е добра, а температурата е минус 3 градуса. Над 40 снегорина почистват пътищата от републиканската пътна мрежа в Пловдвиска област, но въпреки това има големи навявания в района на Асеновград, по пътя за Кърджали и на Подбалканския път в участъка между Кърнаре и границата със Софийска област.

Шофирайте само при нужда и с повишено внимание!

snjg_iznenada_5.jpg snjg_iznenada_6.jpg snjg_iznenada.jpg snjg_iznenada_7.jpg snjg_iznenada_8.jpg  снимки Вяра Йовева

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5065 |19.02.2009 Оправдаха предполагаемите убийци на Ана Политковска . 5| 6810 |19.02.2009 Златко Баретата остава в ареста, на свобода бил опасен . 35| 6032 |19.02.2009 Красимир Гергов невинен, Гоцев се отказа от признанията за подкупа . 11| 5594 |19.02.2009 Дебнат ни в нета само при тежки престъпления

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads