Реклама / Ads
0| 5231 |07.02.2010 НОВИНИ

Сняг затрудни движението по Дунав мост

.
Дъжд вали в районите на Шумен, Варна, Шабла, Калиакра, Бургас, Ахтопол, Елхово, Сливен и Гоце Делчев. Сняг вали в Северна България, районите на София, Пловдив, Пазарджик, Кърджали и Хасково.
 

Поради обилен снеговалеж и навявания на граничен пункт Гюргево е спряно пропускането на товарни автомобили с тегло над 3,5 тона след Дунав мост. Според дежурния синоптик в НИМХ на БАН Любка Кумчева, цитирана от Българската телеграфна агенция, валежите на някои места в страната ще са интензивни, а някъде ще продължат 24 часа. Образувалата се до момента снежна покривка в районите на Плевен, Русе, Свищов, Силистра е между 25-35 см.


В 15 часа Граничен пункт Гюргево спря пропускането на товарни автомобили с тегло над 3,5 тона след Дунав мост, съобщиха от полицията в Русе. Забраната е поради обилен снеговалеж и навявания на пътищата в Румъния. Препоръчва се на български и румънски водачи да не предприемат пътувания в това направление. По информация на Гранична полиция забраната е до 8 часа на 8 февруари. От В 15.00 часа през ГКПП Кулата - Промахон не се пропускат товарни автомобили, което обаче се дължи не на метеорологичните условия, а на блокадата от страна на гръцките фермери. Останалите гранични пунктове с Гърция работят нормално. Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура". Пътните настилки, включително и по магистралите "Хемус" и "Тракия" са заснежени и мокри, а по усойните места и виадуктите - частично заледени. Участъците се почистват и опесъчават. Забранено е движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода "Петрохан", пътя Сливен - Ичера, както и в района на Доспат и Ардино.

Всички моторни превозни средства трябва да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите "Превала", "Пампорово", "Рожен", Ришки и в района на Златоград, Велинград и Пещера, както и по пътя Тополовград - Харманли. Веригите за товарните автамобили са задължителни по пътя Котел - Омуртаг, Русе - Велико Търново, Русе - Разград и Русе - Кубрат, а през прохода Шипка веригите са задължителни за всички автомобили. Товарните автомобили трябва да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета по пътя Белово - Юндола, Велинград - Сърница, Велинград - Аврамово.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5049 |23.09.2009 Следим движението на влаковете вече по интернет . 0| 4478 |20.09.2009 Временни промени в движението в София заради мача . 0| 5095 |13.09.2009 Временна промяна в движението поради ремонт . 0| 4898 |25.08.2009 Променят движението в София заради Мадона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads