Реклама / Ads
82| 8725 |20.12.2015 НОВИНИ

Софиянски се връща в политиката, дразнел се, че сме последни в ЕС

.
Стефан Софиянски
Публично изглежда, че вместо да бъдат коректив на управлението на ГЕРБ, което е слабо и във втория си мандат и дават слаби резултати, реформаторите в лицето на Кунева, Лукарски гравитират към ГЕРБ, заяви по НТВ Стефан Софиянски, бивш кмет на София и бивш служебен премиер.
 
Десните можеха да помогнат и да компенсират липсващото на ГЕРБ като идеология, а стана обратното. Доколко ДСБ е изведено в опозиция не мога да кажа, защото няма дървено желязо, но позицията на Радан Кънев е правилна. Като знак, че нещата не вървят и част от РБ не е удовлетворена позицията е правилна.

Ще има предсрочни избори, защото икономически нещата не вървят добре и хората не са доволни, прогнозира Софиянски. Смятам, че ще има нова формация, която чисто идеологически и програмно ще се различава много от досегашните. ДПС не спят, те си имат постоянно място в НС.

Работя в сферата на преработка на земеделски продукти, с партньори строим фаблики, цехове, оранжерии, каза за себе си Софиянски. Ежедневието ми е пълно и осмислено, защото обичам да създавам.

Ще реша в началото на следващата година дали ще се върна в политиката - с нова програма, с визия за развитието на България, с нова Конституция. Това означава позиция, за която ще търся подкрепа. Аз имам политическа формация - ССД - на която принадлежа, каза той.

Никога не съм се страхувал от Филчев, никога не е бил на моето ниво, за да се страхувам от него. Аз съм градил, знам как се слагат тухлите, как се тръгва от съборена сграда, уточни Софиянски. Не бях обикновен подсъдим, а кмет, каза още той. Но може би пък трябваше да съм първи, който трябваше да скочи.

Софиянски каза, че се дразни от липсата на резултати, от това, че се отдалечаваме от Европа. Искам в България да има амбициозно управление и работещи политици, които имат амбицията да тръгне напред и да надмине поне Румъния. От 8 години ни управляват или Станишев или Борисов и все стоим на последно място, като се отдалечаваме от предпоследните.

Няма дела за Софийски имоти, те се управляваха от ОС и работеха добре.

Българският преход се състоя, началото му беше, когато приехме новата Конституция и когато напуснахме СИВ и Варшавския пакт, каза той. С всички поддържам връзка, с Иван Костов не съм се виждал отдавна, но нямаме проблеми. С Филчев не съм се виждал, уточни той.

Семейството нарасна много и сега ще бъдем 21 човека по празниците, жените си говорят по телефона и се разбират кой какво ще готви. С Васил Божков се виждаме по веднъж на 2-3 месеца, говорим си за различни неща. Той се е отдалечил от обществения живот, не съм го питал за проекта си. Моите деца сами взимат решенията си, каза още той. Останах без момче, много се бях настроил за момче, но много обичам децата си, разказа още Софиянски. Ако не бяха историите с Филчев, щяхме да си осиновим едно момче, добави той.

Искам България да бъде по-добре, да се работи, да има амбициозни политици, които имат самочувствие, че са равни със западните. Амбиции за кандидатиране изобщо нямам, имам за работа, искам да посоча пътя, каза Софиянски. Имам конкретни идеи, имена нямам, цаключи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5490 |20.12.2015 Павлова: Няма връщане назад за винетките . 8| 4283 |11.12.2015 Дончев: Ще връщаме европари, ако по стадионите пасат крави . 5| 4615 |04.12.2015 И Митов заговори за връщане на имигранти . 31| 8007 |11.11.2015 Проф. Димитров: Връщаме светините на Гърция, като ни върнат Солун, Серес и Драма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads