Реклама / Ads
71| 8200 |15.09.2019 ПОЛИТИКА

Соломон Паси: Можеше да обявим руския посланик за персона нон грата

.
Соломон Паси
Големият въпрос е, че в България има руски шпиони. В посолството те са 63. Извън руското посолство са над 100 под пагон. А колко не са под пагон, не се знае. Има и американски шпиони. Те са акредитирани към ДАНС, към ГДБОП, към МВР. Това са партньорски служби, дошли да работят заедно с България. Това каза Соломон Паси по НТВ по повод шпионския скандал.
 

Има руска шпионска сделка, силно активширана при сделката с Ф-16. Депутатите, които поискаха оставката на Каракачанов, са на работа към руското разузнаване. Руският шпионаж се бори с този на Запада. Едната битка е с дезинформация и  фалшиви новини.

 

Ръководител на руския шпионаж в България е руският посланик. Той ръководи това разузнаване. Русофилията е платена в България, тя не е по любов. Има обективни данни за това коя държава кое геополитическо направление обича. Колко от нашите деца учат на Запад и колко в Русия? В Русия учат 418 деца, а на Запад над 12 000 студенти. За работа са издадени над 100 000 визи на български студенти. А кажете ми къде е тази русофилия у нас?

 

Това не е акция на една служба. Предполагам, че датата 9-ти септември е избрана, за да плаши нашия противник. Един шпионин не е публична фигура. Аз  два пъти съм имал проблем с прокуратурата. През 2005 година ме обвиниха в шпионаж в полза на чужда държава, защото бяхме спрели възможността руската държава да дешифрира нашите шифрограми. Вторият път бях привикан в прокуратурата заради публично интервю в НТВ, в които казах какво трябва да се направи в Сирия. Питаха ме защо съм имал такова мнение. Моите душмани сега са ги погнали.

 

Ако имаме дупе да се опълчим на руското разузнаване можеше да изгоним руски шпиони около аферата Скрипал. Трябваше да привикаме руския посланик и да го изритаме. Той може да бъде обявен за персона нон грата. И това е дипломатически ход, който имаме право да използваме.

Мария Габриел получи трети по финанси ресор от 140 млрд. евро.  Всичко се измерва в пари. Този ресор има пет подресора.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 7362 |04.04.2019 Соломон Паси: Ядрено оръжие на Балканите ще гарантира спокойствие . 23| 8424 |06.02.2019 Паси: Мадуро се е обградил с кубинска охрана, и Гуайдо е марксист . 41| 7837 |02.12.2018 Паси: За Русия трябва да се говори с огромно уважение и отлично въоръжение . 17| 10925 |10.09.2017 Соломон Паси се доверява на министър Горанов и смята, че Калин Митрев е невинен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads