Реклама / Ads
67| 5848 |08.01.2014 НОВИНИ

"Сова Харис": ГЕРБ с Цветанов няма да има успех

.
Източник: Булфото
Изборите за Европейски парламент няма да доведат до нов парламентарен вот. Предтсои напрегната и изключително агресивна и компроматна предизборна кампания. И обстановката в момента е такава – напрегната, обществото ни е разединено. Не очаквам нищо лицеприятно да се случи.
 

Това прогнозира Васил Тончев, директорът на „Сова Харис“ пред БГНЕС. Още повече, виждаме, че всички опозиционни партии – в и извън парламента, се борят с всякакви средства заедно с европейските избори да има и парламентарни. Нещо, което според мен няма да се случи, коментира социологът.

По думите му Реформаторският блок е имал шанс да се развие, но партиите в него не са открили модерните политики и верните послания към хората.

„ГЕРБ успяват да се запазят благодарение на добре изградените си структури, на общото си послание, което ги доведе до властта и което продължава да държи в тяхната орбита значителни части от хората. А именно, че те правят визия на прехода у нас и могат да коригират резултатите от прехода. Това, че Бойко Борисов отправя посланията си чрез Фейсбук е една успешна ПР форма, която създава екипът около него“, смята социологът.

Според него, чрез социалната мрежа, Борисов успява както да поддържа вниманието върху себе си, така и да прокарва определени тези и послания. Тончев акцентира и на факта, че „писанията“ на експремиера в мрежата изобщо не са неговият език. „Все пак се произвеждат новини, които намират широк обществен отзвук. И това е нормално, защото ГЕРБ – това е Бойко Борисов, това е партия, която се крепи изцяло на неговия авторитет и на неговия имидж“, казва Тончев.

Той смята, че Бойко Борисов няма да се оттегли от лидерския пост в ГЕРБ, защото партията ще се разпадне по подобие на НДСВ. „Но, ако ГЕРБ искат пак да влязат във властта, трябва да направят много сериозни реформи.

ГЕРБ с Цветан Цветанов не би могъл да разчита на сериозен изборен успех. В партията трябва да влязат нови хора и да обещаят нова политика. Трябва да формулират нови послания, които да бъдат насочени към развитието на България, а не да бъдат обърнати реваншистки към близкото минало. Това, между другото, се отнася за всички политически сили. От тук нататък ще спечели този, който покаже начина за излизане от тежката ситуация, в която е страната.

Според данните от декемврийското проучване на „Сова Харис“ БСП ще има 7 евродепутати, ГЕРБ – 5, ДПС – 3. По един депутат в Европейския парламент ще имат от „България без цензура“ и от Реформаторския блок. Подкрепата на БСП и ДПС на евровота ще бъде  58,8%, е прогнозата на социолога.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 5903 |08.01.2014 ГЕРБ иска смяна на "фикуса" от комисията по корупция . 89| 5616 |07.01.2014 Реформаторите ще преговарят с ГЕРБ за сваляне на правителството . 3| 5238 |07.01.2014 Цв. Караянчева: ГЕРБ осигури повече пари за тютюнопроизводителите . 42| 5550 |05.01.2014 Кристалина Георгиева води листата на ГЕРБ за евровота?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads