Реклама / Ads
2| 4727 |31.01.2019 НОВИНИ

Спаси София: Фандъкова не разбра, че бюджетът е за изпълнение на политики

.
Йорданка Фандъкова
Току що Столичен общински съвет с 40 гласа ЗА одобри бюджета на Столичната община за 2019г. В предизборната година, столицата ни ще разполага с рекордните 1 750 000 000 лв.
 

Основният въпрос, който си задаваме е дали увеличението с над 200 млн. лв. спрямо миналата година ще доведе до подобрения в града или просто ще бъдат усвоени с цел по-добър резултат на изборите? Какво е Вашето мнение - ще видим ли през 2019 отговорно управление или повече от същото?

 

Съдейки по капацитета на управляващите, демонстриран до момента, по-скоро ще бъдем свидетели на още некачествени ремонти, неспазени срокове, работа на парче, обществено недоволство, некоординирана работа и сериозна липса на визия. Големите обекти, за които има осигурено финансиране в размер на десетки милиони, като ремонтите на Западен парк, Граф Игнатиев, Дондуков или Константин Величков и т.н. или закъсняват или вече се разпадат. Още по-притеснително е, че през тази година ни очакват ремонти на още знакови пространства: площадите около храм-паметника Св. Ал. Невски, Народното събрание, ул. Цар Шишман...

 

Самата дискусия протече като конгрес на БКП. След всяко изказване на член на управляващата партия, убедени че толкова много правят за града и всеки навсякъде е бил длъжен да вижда #ВидимиРезултати, следваха дълги аплодисменти. Малкото конкретни предложения на така или иначе беззъбата опозиция се отхвърляха без сериозни аргументи. Кметът пък окачестви дискусията като политическа и заяви, че "за нея е важна работата за хората". Г-жо Йорданка Фандъкова, жалко е че след 10 години не разбрахте, че бюджетът е инструмент за изпълнение на политики. Иначе вашата работа "за хората" я виждаме всеки ден и проблемът не е в бюджета, а в компетентността на назначените ръководители и директори. Независимо колко милиарди ще пропилеете, все не Ви се получава.

 

Спаси София, Фейсбук

 

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4113 |30.01.2019 Фандъкова нямала пръст в ремонта и аферата на Ларгото . 1| 4248 |29.01.2019 Спаси София с призив за спасяване на Централната минерална баня . 5| 5071 |19.01.2019 Йорданка Фандъкова да обясни, защо не прилага мерките срещу замърсения въздух! . 5| 5273 |15.01.2019 Спаси София: Погромът на ул. Иван Вазов е гавра с името и делото великия българин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads