Реклама / Ads
2| 4738 |15.06.2015 НОВИНИ

Спасител от атентата в Сарафово загина в зверска катастрофа

.
Взривът на автобуса
Спасител от атентата в Сарафово загина в зверска катастрофа. Става дума за д-р Стефан Геренов, който е реаниматор в МБАЛ-Бургас, съобщи Флагман. бг.
 

Трагедията става след като камион и лек автомобил "Ягуар" с бургаска регистрация се блъснаха челно край созополското село Равадиново около 13 ч днес на пътя Бургас – Приморско. Лекият автомобил е буквално размазан в дясната мантинела. При тежката катастрофа има загинал. Пожарникари режат смазаните ламарини, за да извадят тялото му. Камионът е превозвал строителни материали в посока Приморско, когато на разклона за село Равадиново в него се забил лекият автомобил. Ягуарът се врязал зверски под гумите на тежкотоварния автомобил.

 

По първоначални данни, водачът е загубил управление. Загиналият в катастрофата край Равадиново е именно  д-р Стефан Геренов. Ягуарът се движел от Приморско към Бургас. Липсва негов спирачен път. За да избегне сблъсъка, тежкотоварният камион е изкривил парапета на моста. Останки от смазания автомобил има по целия път, участъкът е отцепен Д-р Стефан Геренов работи от 25 години в отделението по Реанимация в МБАЛ-Бургас. Той е носител на почетната сребърна значка „Лекар на годината”, която се връчва традиционно от Българския лекарски съюз. На 18-20 юли 2012 г. участва в спасяването на десетки ранени в атентата на Летище-Бургас. Това е втората трагедия в последните дни с лекар от най-важното отделение на МБАЛ-Бургас.

 

В събота д-р Йордан Томов загуби дъщеря си Ирена, която се самоуби у дома. "Покрусени сме от случилото се с д-р Геренов. Той беше отговорен и всеотдаен. Беше герой. Правеше невъзможното, за да спаси пациента, независимо от условията, при които работи", заяви неврохирургът д-р Светлозар Георгиев, зам.-директор на МБАЛ-Бургас. Д-р Геренов загина на 52-годишна възраст. По непотвърдена информация, той е пътувал от с. Варвара към Бургас, бързал е да застъпи дежурство в Отделението по реанимация и интензивно лечение. Събота и неделя той прекарвал в семейния хотел във Варвара.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 6448 |28.04.2015 Предполагаемите извършители на атентата в Бургас са посочени от САЩ . 0| 4663 |21.04.2015 Няма да махат спасителните отряди на пожарната . 35| 9784 |19.04.2015 Маг Светлина: Борисов има силен ангел-спасител, ако пожелае да е президент, ще стане . 2| 4279 |10.04.2015 Продължава спасителната акция край срутилия се хотел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads