Реклама / Ads
43| 8838 |30.11.2020 НОВИНИ

Според ”Барометър” ГЕРБ повежда на изборите, Слави остава извън парламента

.
Според данните от проведено в края на ноември стандартизирано телефонно интервю на ”Барометър България” ГЕРБ остава водеща политическа сила у нас с близо 8% преднина пред БСП. Активната политика на ВМРО при ветото срещу Република Северна Македония затвърждава позициите им и превръща Патриотите в основен опонент на ДПС за трета политическа сила, посочват от социологическата агенция.
 

В края на ноември и на ръба на затягащи се противоепидемични мерки одобрението към ГЕРБ не търпи значителна динамика и партията остава водеща политическа сила (20,1%). БСП остават на второ място с 12,5%, като разчитат на подкрепата предимно на твърдия си електорат, а опитите им да блокират работата на Народното събрание и приемането на бюджета за следващата година, като не влизат в пленарната зала, не им печели одобрение и не привлича нови избиратели. Не им помага и яростната им съпротива срещу дистанционната работа на депутатите и гласуването на закони от парламента по електронен път при условие, че многократно са заявявали подкрепата си за електронно гласуване при провеждане на избори, отбелязват от "Барометър България".

 

ДПС събират 7,9% със своя традиционен електорат. Твърдата и ясна позиция за отстояване на българщината в Македония укрепи позициите на ВМРО. Освен традиционно твърдото си избирателно ядро Патриотите получават и подкрепата на периферни избиратели и по този начин стават опонент на ДПС за третото място. Заявка да гласуват за ОП дават 7,6% от избирателите. Да не забравяме, че на президентските избори за председателя на партията Красимир Каракачанов гласуваха 15% или около 600 000 избиратели. Партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" задържа нивата си на одобрение без промяна, същото се отнася и за Демократична България, които остават в рамките на твърдия си електорат от десни избиратели от големи градове. 30,9% заявяват, че няма да гласуват, а 9,1% от анкетираните се колебаят, коментират още от социологическата агенция.

 

 

Характеристики

Период на провеждане на изследването: 24-29.11.2020 г.

Методология: Количествено проучване

Представителност: населението на България с избирателни права

Обем на извадката: 847 души на възраст над 18 г.

Методика: Стратифицирана квотна извадка по признаците възраст и пол

Метод: Телефонно интервю

Финансиране: Собствено

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5394 |25.11.2020 Внезапно: Депутатите гласуват проекта на ГЕРБ за свикване на ВНС . 19| 9765 |23.11.2020 Движение 21: Кръгла двойка на ГЕРБ за изразходване на еврофондовете . 4| 4711 |22.11.2020 Задържаните за счупените прозорци на офиса на ГЕРБ са пуснати с парична гаранция . 9| 4704 |22.11.2020 Протестиращите се разграничиха от провокатори, счупили прозорците на офис на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads