Реклама / Ads
15| 4928 |10.10.2009 НОВИНИ

С. Станишев: 20 г. върху БСП влияят кръгове и хора

.
Сергей Станишев Източник: Вяра Йовева
Не било тайна, че има кръг, върху който влияел Румен Петков, и кръг, върху който влияние имал Румен Овчаров като лидер на градската организация, призна лидерът Станишев.
 

Лидерът на БСП Сергей Станишев обяви по Дарик радио, че според него едва ли оставката му в този момент би помогнала на партията.
Но не му било и не му е самоцел да се вкопчва в креслото на председателя. БСП е в трудна позиция след парламентарните избори, призна той и каза, че проблемът на БСП е на само убедителната победа на ГЕРБ, но и това, което се случва след нея.

Безпрецедентната, много координирана и политически ръководена атака срещу БСП вървяла по две направления - компетентност и морал. Ако една партия, особено лява, бъде лишена от тези характеристики, трудно можела да има перспективи. Според Станишев това не било случайно, не била почтена и честна ревизията, която имала за цел да смаже опонента, за да няма алтернатива, защото дясното не било алтернатива. Освен обективната ревизия, вървели масово лъжи и внушения, в това число от най-високи етажи на властта. В момента правителството се превръщало в прокуратура, добави лидерът на БСП.

Проблем за БСП били създалите се за последните 20 години в партията кръгове на хора и кръгове на политическо влияние, отчете Станишев. Не било тайна, че има кръг, върху който влияел Румен Петков, и кръг, върху който влияние имал Румен Овчаров като лидер на градската организация.

Една от основните задачи на БСП на конгреса, освен казването на всичките кривици, била заявката за активна опозиция. Станишев прогнозира, че това щяло да е трудно, защото много хора в БСП се занимавали най-вече с вътрешнопартийни въпроси и интриги. Никога не съм използвал неполитически методи за отстраняването на който и да било конкурент или партиен деец, врече се Станишев. Той призна, че в случаите когато към един или друг представител на БСП не е имало достатъчно обществено доверие, му е липсвала политическа подготовка да се отърва от него с лека ръка. Нека сега за тях да се произнесе конгресът, призова той.

Станишев призна, че никога не е възприемал една или друга позиция на президента Георги Първанов като обидна, за разлика от начина, по който реагира в момента министър-председателят Бойко Борисов. На нито един министър-председател, включително и на сегашния, не му е работа да се занимава с това колко е струвал самолетният билет на даден министър, който заминава в служебна командировка, репликира Станишев по повод одита на администрацията на МС. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4700 |09.10.2009 Станишев: Борисов да намали малко рязането на ленти . 13| 4896 |04.10.2009 Станишев: Министрите на ГЕРБ станаха прокурори . 0| 7908 |14.09.2009 Дете загина върху батут . 3| 5601 |26.08.2009 7% данък върху лекарства и учебници искат сините

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads