Реклама / Ads
14| 4734 |20.09.2013 НОВИНИ

Станишев: От 6 300, ГЕРБ смениха 2 700 служители в администрацията

.
Източник: Булфото
Критерият при новите назначения е много ясен - професионализъм и начин на подбор на кадрите. От 6 300 души в централната администрация при управлението на ГЕРБ са сменени 2 700, от тях едва всеки пети е бил назначен с конкурс.
 
Това коментира председателят на БСП Сергей Станишев пред Нова ТВ. „ГЕРБ превърна в много голяма степен назначенията в начин за партийно укрепване. Това, което се случва сега е възстановяване на известна справедливост, като се търси професионален подход в назначенията". По думите на президента на ПЕС „нещата опират до лоялност към политиката на държавата".

„Хората в администрацията, които работят професионално, които не саботират правителството, могат да бъдат спокойни. Не се търси реванш", увери Сергей Станишев.

Председателят на БСП заяви, че не се отказва от своята отговорност за назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. По думите му част от медиите се опитват да реанимират темата с цел да поддържат напрежение в обществото.
„Темата е изчерпана, коментирал съм я неведнъж и няма какво да добавя... Извиних се публично", категоричен беше Станишев. „Защитих кандидатурата на г-н Пеевски в парламента. Смятах тогава, че това е добро решение и щеше да свърши работа. Оказа се, че тя е неприемлива за обществото и г-н Пеевски се оттегли".

"Страхът сковава. Колкото е по-малко, толкова по-добре. Едно от реалните постижения на кабинета Орешарски е връщането към парламентарната демокрация в една парламентарна република", заяви още Станишев.

Лидерът на социалистите допълни, че по времето на управлението на предходното правителство на ГЕРБ цялата система е била централизирана в ръцете на двама души - Бойко Борисов и Цветан Цветанов. По думите му те са били в състояние "да съсипят всеки живот с клевети, рекет, подслушвания. Парламентът беше превърнат в гумен печат, а премиерът не се явяваше там".

Станишев отвърна и на коментарите на своите политически опоненти, като отрече обвиненията за сходно поведение на управляващите днес и тези за съществуването на нов управленски кръг около него. „Държавата се управлява от правителството и министър-председателя, който се отчита пред парламента", увери Станишев.

„Г-н Орешарски пое ангажимент да се отчита периодично. Всеки месец го прави. Представи програма, както с краткосрочни мерки, така и с перспективата напред", посочи Сергей Станишев. По думите му това е ясно свидетелство за начина на управление на сегашното правителство.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 6196 |20.09.2013 Куюмджиев: Проблемът с АЕЦ „Белене” идва от ГЕРБ . 44| 5032 |20.09.2013 ГЕРБ се възнаградили с 29 млн. лв. по време на криза . 10| 5145 |20.09.2013 ГЕРБ: Програмата на Орешарски - 43 страници лозунги . 36| 5262 |20.09.2013 ГЕРБ се оплаква на Волен и прокуратурата от Хохегер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads