Реклама / Ads
104| 7587 |06.01.2014 НОВИНИ

Станишев изтегли: „От зори до мрак ти работи и евроизборите спечели”

.
„От зори до мрак ти работи и евроизборите спечели”, това е късметът в баницата, който се падна на лидера на БСП Сергей Станишев на традиционната среща с журналисти в началото на годината. „Медиите не са обикновен медиатор, а понякога са и първата власт в държавата. Това е много важна обществена мисия, а не просто занаят. Да загърбим омразата помежду си, защото тя винаги е разрушителна”, пожела Станишев.
 

 

„2013 година не беше нито лека, нито спокойна. В крайна сметка, тя стана година на промяната. Още преди изборите, на Конгреса на БСП, казах, че промяната, към която се стремим, не е проста и лесна. Вторите 6 месеца на годината бяха период на усърдна работа от страна на БСП в полза на промяната, с която се ангажирахме. Това беше период на възстановяване на икономиката. По времето на ГЕРБ фалираха 100 хил. фирми и искахме да покажем, че има различно отношение на държавата. Това започна с разплащането с българския бизнес. 2014 година започва на чисто с бизнеса. Втората половина на 2013 година стана период на надеждата. Започна процес на социално размразяване – само парите за отглеждане на дете до 2-годишна възраст нарасна с 100 лв. На най-нуждаещите се пенсионери бяха дадени добавки”, каза Сергей Станишев.

 

„БСП ще подкрепя действията на правителството. „Ще работим в няколко направления – съживяване на икономиката, балансирано развитие на регионите. През следващите месеци ще инициираме антимонополни мерки. Ще отстояваме - тази политика да бъде разгърната последователно от правителството и парламента. Ще търсим резерви, за да докажем на хората, че те имат отношение към проблемите им. Правителството показа капацитет за ускорено усвояване на европейски средства. Ще помогнем на правителството да завърши успешно преговорите за следващия период, да няма нулева година”, добави Станишев.

 

През 2014 година ще има европейски избори. Ще работим за това - те да не се превърнат в нечистоплътен партизански сблъсък без идеи, а на сблъсък на идеи – в каква Европа, в каква България искаме да живеем, завърши той.

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 66| 5398 |06.01.2014 Борисов пита: Станишев, къде са ви новите 250 000 работни места? . 44| 6221 |06.01.2014 Станишев нападна Бареков . 76| 7401 |24.12.2013 Депутатът на Бареков остава при Станишев . 48| 6406 |21.12.2013 Станишев се разкая пред Моника и децата си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads