Реклама / Ads
27| 5437 |07.06.2010 НОВИНИ

Станишев нападна кабинета за харчове, недоволен и от ДПС

.
Сергей Станишев
Половината от фискалния резерв ще бъде изяден от това правителство; актуализацията на бюджета е резултат от лошо управление; трудно се работи там, където ДПС е доминираща политическа сила, констатира лидерът на БСП.
 

Актуализацията на бюджета цели да узакони изхарчването на фискалния резерв, оставен от предишното правителство, обяви лидерът на БСП Сергей Станишев след изнесеното заседание на Изпълнителното бюро на партията в Разград. Половината от фискалния резерв ще бъде изяден от това правителство, смята той и обясни, че тежестта от кризата се прехвърляла върху хората. Показателно било отпадането на ангажимента, заложен в бюджета, за увеличаване на пенсиите, нещо, което от ГЕРБ обещали, добави шефът на социалистите.

Управляващите харчат безразборно, без да е ясно какъв ще бъде социалният и икономическият ефект, съобщи Станишев, според когото проектът или бил гледан на закрито заседание, или бил внесен по едноличната воля на министър-председателя. Това експремиерът окачестви като скандален акт. Третата възможност била проектът да е бил одобрен "на подпис" от министрите.

Актуализацията на бюджета е резултат от лошо управление, продължи темата Георги Кадиев и информира, че БСП ще поиска персонална отговорност от министър Симеон Дянков и от целия екип около него. Актуализация на бюджета била признак за липса на експертност, на възможност за овладяване на контрабандата, но и на способност да се накарат ключови звена в приходната администрация да работят. Имало и неумение да се търсят нови източници на приходи.

Изнесените заседания на ръководството на БСП имали оздравителен ефект за местните партийни структури. В Разград и Търговище БСП-организациите работели в доста по-сложна среда, отколкото в много други области, заради смесения етнически характер на населението. По повод бившия си коалиционен партньор от ДПС Станишев коментира, че особено трудно се работело в общини, където преобладават етническите турци и ДПС е доминираща политическа сила.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 4969 |07.06.2010 С. Станишев: Ще ме съдят по политическа поръчка . 8| 4741 |05.06.2010 Ректорът на УНСС нападна средните училища . 11| 4972 |03.06.2010 К. Парамов: Проектът „Първанов” минава през оставката на Станишев . 17| 5355 |01.06.2010 Станишев: Хората се хранят от наследството на предишното управление

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads