Реклама / Ads
75| 5560 |19.05.2014 НОВИНИ

Станишев: Около 250 000 лв. от парите на депутати и евродепутати от КБ ще отиват за студенти

.
Взехме решение 10 % от възнаграждението на евродепутатите от КБ ще бъдат отделяни във фонд, който да подкрепя талантливи български студенти. Нашите депутати тук също ще се включат. Това обяви на среща с младежи в НДК председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев.
 
По думите му се очаква около 250 000 лв. да бъдат парите за подпомагане на студенти,  които ще се разпределят на конкурсен принцип. „Надявам се стотици да се включат в конкурсите. Взехме решение сътрудниците в Европа на евродепутатите половината да не бъдат личен избор, а да се направи конкурс за такива, по този начин да дадем на млади хора да се утвърдят там“, каза още той. „Искам да ви видя в тази кампания с настроение и високо вдигнати глави, защото сте социалисти“, допълни лидерът на БСП.

Той подчерта, че за да бъде успешна всяка кампания, трябва да има душа и искра, което е най-краткият път към успеха. „Винаги, когато сме имали събития като Бузлуджа, са ме питали Ламбо ще дойде ли? Питал съм се защо хората имат толкова високо доверие. Отговорът е, защото е истински. Той винаги ни е давал кураж в най-трудните моменти за партията“, категоричен е Станишев.

Станишев разказа случка от президентските избори през 2011. „Гледахме проучванията. Тогава се обърнах към Ламбо, към Мери и те ни подкрепиха. Искам да благодаря на Ламбо за тогава, искам да му благодаря и за сега. Истинските победители от онази кампания сме ние, убеден съм, и този успех е на Ламбо“, заяви той.

По думите му подкрепата на Данаилов за кампанията освен радост и привилегия е и голяма отговорност. Станишев подчерта, че всичко, което прави от 12 май миналата година, е подчинено на една кауза - справедлива България, социална Европа. „Срещам се с хиляди хора, виждам болката в очите им. Възрастните искат младите да се върнат, младите пък са отчаяни, че нямат работа. Тези лични проблеми са десетки, стотици хиляди и всеки един от нас, който е в тази кампания, е белязан от тази болка“, допълни Станишев. По думите му трябва да знаем, че има различни Европи – Европа на десните и Европа на левите. Според него, когато се говори за безработица, тя се губи в някакви статистики, а това са човешки съдби зад всяка една цифра. Станишев припомни, че това е причината и ПЕС да се бори за програмата за младежка безработица, която вече е факт.  „От днес стартира изпреварващо и програмата човешки ресурси за младите. Знам, че това не е достатъчно и затова продължаваме своите усилия“, категоричен бе президентът на ПЕС.

 

Ламбо през сълзи към младите: Винаги ще ви бъда верен приятел. Гласувайте за България
С бурни овации младежи посрещнаха в зала 8 на НДК лидера на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев и обичаният депутат и актьор Стефан Данаилов.
„Радвам се, че сме заедно и благодаря на организаторите. Човек има нужда, има задължението като човек да продължи напред. Известно е, че в годините, едно от най-любимите ми неща е общуването с младите хора. Знам, че бъдейки тук, вие сте наясно защо трябва да е номер 15.  Това заяви Стефан Данаилов, народен представител от ПГ на КБ, на среща с младежи в НДК. „Днес съм убеден до безкрай, че е много важно как Европа ще гласува“, каза той и допълни, че е бил на много места в Европа, но когато става въпрос дали ще върви в ляво или ще продължи в дясно, от това по-важно няма. „Обаждам се на Сергей Станишев като президент на ПЕС, да ми уреди среща с даден комисар и да видим какво ще се случва в културата например“, посочи той.

Данаилов сподели, че е прочел статия, която наистина го е объркала. „Всички държави получават много повече средства, отколкото България. Това ме кара да си мисля, че нещо различно трябва да се случи в ЕП. Депутатите, които ще изберем на 25-ти от КБ имат много важна мисия. Много е важно тези, които ще ръководят Европа, да имат по-друго отношение към България. Ако са социалистите, значи ще е добре“, категоричен е народният представител. Според него времето е малко и България има нужда от активно положително отношение от управляващите Европа. По неговите думи има известна несправедливост към България. Данаилов допълни, че Сергей Станишев е подкрепял българската култура във времена, когато на страната ни се е гледало като на „държава на престъпници“.

Стефан Данаилов заяви, че гледайки множеството срещи на водача на листата и другите кандидати, е уверен, че КБ ще спечели изборите. „Важното е, че вие младите започвате да се интересувате какво се случва с живота ви", каза още социалистът. Той сподели и, че през този, по думите му, труден преход нито за един миг не му е минало през акъла, че може да се откажа от партията. Данаилов изрази мнение, че именно тази му твърда позиция и поведение е причина да си спечели уважението и сред опонентите. "Станах член, когато бях битово устроен, за да няма после приказки, че съм използвал партийното си положение", уточни той. „Скъпи приятели, в мое лице имате верен приятел. Мога да ви дам още и някой друг съвет - от любовен до политически. Хващайте си гаджетата и гласувайте на 25, за да не се излагаме“, каза депутатът, обръщайки се към присъстващите. „Всички искаме да живеем по-добре. И аз искам, но е най-важно вие да сте по-добре“, каза още Данаилов. Той заключи през сълзи с цитат на Андрей Пантев: Родината ни е болна и ние трябва да се върнем да я лекуваме.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 73| 5878 |19.05.2014 Станишев: Консерваторите са статуквото, социалистите са за нова Европа . 75| 5682 |18.05.2014 Станишев: Няма как да сме равни, докато ни третират като периферия . 29| 5402 |17.05.2014 Сергей Станишев: Културата отново ще бъде реален приоритет . 73| 7536 |15.05.2014 Станишев: Г-н Прокопиев няма ли срам, че в името на свои интереси дискредитира правителството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads