Реклама / Ads
19| 5521 |15.03.2011 НОВИНИ

Станишев отново разкритикува премиера

.
Сергей Станишев
В изказването на министър-председателя звучеше като че ли повече бюрократизъм, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по време на днешното заседание на НС. Ексминистър-председателят бе много критичен към доклада на премиера Борисов.
 

Не бива да обсъждаме никакъв формализъм в НС точно, когато обсъждаме тази тема, изтъкна Станишев. По думите му членството в ЕС е възможност за страната да достигне средното европейско ниво на живот. Соцлидерът обаче е песимист, че ще успеем да реализираме приоритетите и целите си.

Не е ясно, по думите му, кои цели, посочени в доклада на кабинета, ще успеем да постигнем. Необходима е приемственост и съюзници, за да постигнем целите си, изтъкна Сергей Станишев.Готово ли е правителството с политическа програма за политическа подкрепа за членството ни в Шенген, попита още лидерът на левицата. Какво ще направи правителството, за да може тази национална кауза да бъде постигната по време на унгарското председателство, допълни още той.

Трябва да имаме ясна национална позиция как излизаме от кризата, подчерта Станишев. Той настоя правителството да посочи ясно каква е позицията им за френско-германската идея за Пакт за конкурентоспособност.

Според Станишев това ще раздели ЕС на Елитен клуб и на Периферия, която ще трябва да се съобразява с решенията на елита. Това е опасно за България, заяви лидерът на БСП.Сините като цяло бяха доволни от отчета на министър-председателя. Асен Агов обаче отправи и критики. Все по-остро трябва да се поставя въпроса за свободното движение на хора, каза депутатът.

Според него по-активно трябва да се работи от страна на правителството страните- членки да отворят трудовите си пазари за българи. Моята препоръка е правителството да не отстъпва от този въпрос, посочи синият депутат.

Оформя се група на Европа на 17 и друга група извън тези 17, посочи и синият депутат. По думите му страната ни трябва да има ясна позиция дали ще подкрепя тази Европа на 17-те, членки на Еврозоната.

Да се реформира административната система на страната и да се окрупнят областите, иска още Асен Агов. Ако това не стане, няма да може, по думите му, да се изпълни Националната програма за развитие.Тези промени според Асен Агов трябва да станат най-късно до 2015. Затова той иска и промяна в Конституцията, за да може основният ни закон да поеме новото административно делене.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4367 |15.03.2011 НАП отново подхваща футболистите . 18| 4581 |14.03.2011 Станишев предрече: Кметът на Варна ще е от БСП . 24| 4879 |12.03.2011 С. Станишев: Пари има, важни са приоритетите . 4| 5472 |09.03.2011 Делото "Чората" отново в задънена улица

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads