Реклама / Ads
10| 5078 |01.03.2014 НОВИНИ

Станишев призова членовете на ПЕС за подкрепа на Мартин Шулц

.
Аз съм много развълнуван да бъда днес тук, в Рим – Вечния град, и да продължим нашата вечна борба за справедливост, човешко достойнство, солидарност, равни права и възможности за всички хора в Европа. Това заяви президентът на ПЕС и председател на БСП Сергей Станишев при откриването на конгреса на европейските социалисти в Рим.
 

„Нека приветстваме Демократическата партия като най-новия пълноправен член на нашето семейство. Седем години минаха, дълъг път сътрудничество между ПЕС и Демократическата партия. Вчера единодушно председателството на ПЕС одобри тази кандидатура. Мога да ви кажа, че без Демократическата партия – силната италианска левица, нашето семейство не беше пълно. Вярвам, че сега ще бъдем още по-силни”, посочи Станишев.

"Днес е първи март. В моята страна този ден се счита за начало на пролетта, затова всички делегати са получили малък подарък – това са едни символи, които наричаме мартеници, моля, носете ги, защото те символизират възкръсването на живота след зимата, символизират пожелания за добро здраве, благополучие. Не на последно място мартеницата символизира връщането на надеждата. Ние, европейските социалисти, искаме да върнем надеждата в европейските граждани", заяви той.

„Изправени сме пред тези две различни реалности – изходът от доминацията на консерваторите и фалшивата алтернатива, която предлагат националистите. При тези варианти наша задача е да се уверим, че през месец май ще постигнем възможно най-голяма активност на гласоподавателите на ПЕС, за да се уверим, че най-накрая ще има истинска, реална промяна в ЕС. Консерваторите и либералите разрушиха доверието на много европейски граждани. Това е тяхна отговорност. Ние обаче сме тук, за да възстановим това, което те разрушиха,. Тук сме, за да кажем, че е възможна и друга Европа”, каза лидерът на европейските социалисти.

По отношение на изборите за европейски депутати Станишев каза: „Аз лично ще участвам активно в националната кампания на нашата партия и ще участвам активно във всички кампании на партиите, които търсят подкрепа от страна на ПЕС. Това ще ни даде възможност да комуникираме с хората, да разговаряме с тях и да чуем какви са техните притеснения – точно както прави самият Мартин Шулц. Именно затова той ще представи своята кандидатура за председател на ЕК”. „Ние сме там – в рамките на нашите общности, в рамките на нашите градове, в нашите села и това всъщност е разликата между нашето семейство – семейството на ПЕС и всички останали наши опоненти. Ние може да заемаме европейски постове, позиции, да имаме европейски отговорности, но изцяло сме ангажирани на ниво най-близко до гражданите”, допълни той.

„Също така мога да кажа, че ние сме добре екипирани и оборудвани с нашия Манифест. Искам да благодаря на всички партии-членки на ПЕС за техния принос. В определен етап имахме предложение за 260 поправки в този Манифест, това бяха вашите идеи”, обърна се той към съмишлениците си.

„Текстът, който предлагаме на вниманието на Конгреса, показва ясна пътна карта, с която ние бихме искали да променим Европа. Време е да поставим работните места на първо място и да изградим социална Европа. Време е да рестартираме нашата икономиката и да поставим финансовия сектор в услуга на гражданите и реалната икономика”, допълни Станишев.

Той коментира и процесите в Европа и напрегнатата обстановка в Украйна: „Аз вярвам, че ПЕС ще продължи нашата политика на отворени врати към членство на нови партии. Говоря например за партия от Западните Балкани. Трябва да обърнем поглед и натам. Можем да видим също така какво се случва в Украйна пред последните месеци. ЕС играе ключова роля за това да се спрат кръвопролитията и насилието”.

Станишев се обърна и към Мартин Шулц: „Днес сме се събрали, за да изберем нашия общ кандидат Мартин Шулц. Той ще ни води като председател на следващата ЕК. Истински вярвам, че Мартин е най-добрият кандидат, който да поведе нашето семейство, да застане начело на ЕК и да поведе прогресивната промяна, от която Европа има такава отчаяна нужда. За мен, Мартин, ти не си съвсем естествено появилия се кандидат на нашето семейство. За мен ти си наистина кандидатът на народа. Това е от изключителна важност за твоята победа”.

„Манифестът на ПЕС и общият ни кандидат за председател на ЕК са крайъгълните камъни на нашия избирателен план. Но същината на нашата кампания е във всяка жена, всеки мъж в тази зала, а и не само в залата, а и из целия континент. Всеки мъж и всяка жена, които споделят нашите виждания и надежди, които искат да променят ЕС. Т.е. нашият най-голям съюзник е всеки един от европейските граждани”, заяви той.

„Вчера, заедно с Мартин, проведохме среща с нашите активисти. Повече от 20 000 от цяла Европа. Това всъщност е сърцето на нашето семейство. Това е най-острото копие на нашата кампания. Ако можехте да видите тяхната енергия, тяхното доверие, щяхте да се впечатлите. Именно заради това поканих тук тази група от активисти от 28-те държави-членки на ЕС, за да изпратят нашето общо послание към всички европейски граждани. А то е: Кампания от врата до врата, в полза на Мартин Шулц!”, завърши Сергей Станишев.



















Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 4929 |01.03.2014 Сергей Станишев приветства лидерите на ПЕС . 41| 6276 |28.02.2014 Сергей Станишев се среща с 500 активисти на ПЕС от Европа . 31| 6031 |27.02.2014 Станишев от Рим: Предстоят избори за новото бъдеще на Европа . 64| 6703 |25.02.2014 Станишев разхвали Орешарски; води го на конгрес на ПЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads