Реклама / Ads
4| 5441 |15.08.2012 НОВИНИ

Станка Златева: "За нищо не ставам" е нормална реакция след провала

.
„За нищо не ставам” – това е просто нормална реакция след загубата, каза Станка Златева в „Тази сутрин” по БТВ. Тази реплика след разочарованието на Станка от второто място беше причина за множество коментари в интернет, защо и политиците не се самообвиняват така.
 
„Наталия Воробьова е на 21 г., няма притеснение от загуба. Пуснаха я на Олимпиадата в последния момент, никой не очакваше нищо от нея. Не съм я подценила в никакъв случай. Причината беше лично моя грешка. Много избързах, един миг и всичко приключи”, коментира сребърния си медал Златева.

Треньорът ни Симеон Щерев беше със сериозна травма през цялото време - със скъсване на мускула на бицепса, но през цялото време беше неотлъчно до мен, разказа Станка. Не пожела да се оперира преди участието ни в Лондон, за да не притеснява отбора си. През цялото време беше на обезболяващи. „На Щерев му е мъчно също след второто място, не само на мен. Ако беше злато, щяхме да се чувстваме доста по-различно. Сега е медал като всички останали.”

След връщането й от Лондон в неделя момичето борец още не се е видяло с майка си, за да обсъдят изкарването на Олимпиадата. Майката й излязла от България за първи път. Станка ще отложи почивката си още малко. „След края на септември предстои световно, аз съм във форма и ще участвам. Надявам се и на медал. За след 4 години не знам още. Искам да си почина от мисълта за Олимпиада.”

Станка разказа, че ходи по дискотеки като всеки нормален човек, но знае, че на следващия ден е на тренировка. Време за лични неща все пак почти няма. „Иска ми се да си остана малко повече вкъщи, да си подредя гардероба, а не сака.” Имам приятели, но за сериозна връзка не остава време. За да си с някого, трябва да си му отдаден. А аз постоянно съм на път. Най-лесно е да създадеш семейство, но какво ще му предложиш. Имам други приоритети на този етап.

Нямаме право да упрекваме представянето си. На колко финала бяхме? Психическото натоварване е жестоко. Например волейболистите. Играха прекрасно. Загубихме в момента, в който стана въпрос за медал! Трябва да ни подкрепят, не да ни упрекват за слабото представяне, каза в заключение нашето момиче.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 5445 |10.08.2012 Борисов към Станка: Идол сте в женската борба . 9| 5409 |10.08.2012 Наши апаши "заработват" 100 хиляди евро за три дни . 13| 9282 |09.08.2012 Станка Златева взе сребро, но пак си е "златна" . 15| 9592 |09.08.2012 Станка Златева гази наред, на финала я чака руското чудо Воробьова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads