Реклама / Ads
7| 5149 |11.06.2021 НОВИНИ

На старта на деня: Продължава визитата на Кьовеши, издирват „черната кутия“, започва предизборната кампания, Европа става футбол

.
Лаура Кьовеши
Денят започва с няколко важни новини. Продължава визитата на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши у нас.
 

На втория ден от престоя си, предстои за първи път да се срещне с медиите. Вчера Кьовеши проведе две срещи – с правосъдния министър Янаки Стоилов и с главния прокурор Иван Гешев. Това стана под скандирането на протестиращите „Гешев е мафия!“. Стана ясно, че основната цел на визитата е попълването на предвидения за България брой на европейски делегирани прокурори. Европейската прокуратура очаква да бъдат излъчени още 6-ма кандидати от страната ни.

 

Спасители продължават да издирват трети ден катастрофиралия край Шабла самолет МиГ-29. От ръководството на МО съобщиха, че пилотът Валентин Терзиев е загинал. Експертите казват, че е важно да се бърза, защото има опасност записът в „черната кутия“ да се компрометира от солената вода. Стана ясно, че преди да се разбие, пилотът се е движели с 950 км./ч. Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов обясни как ще продължи операцията:

 

„Извършваме допълнителна координация с групата за разследване на инциденти с летателна техника, за да можем още по-прецизно на базата на анализа на специалистите по възможния маньовър на самолета да прецизираме районите за търсене. Но аз съм обнадежден, че ще имаме скоро резултат - този хидролокатор със странично действие, надявам се в светлата част на денонощието да потвърди контакта, направен с подводен обект, от минен ловец „Цибър“.

 

От днес започва и предизборната кампания. В нея 23 партии и коалиции ще се борят за място в народното събрание. Тя ще продължи до 9 юли, а участие във вота са заявили 23 партии и коалиции. Сигналите за неправомерна агитация и нарушения се подават в Районните избирателни комисии и Централната избирателна комисия.

 

Предизборната кампания се води на български език. Агитацията на работното място е забранена, както и ползването на държавно или общинско имущество за целите на кампаниите на партиите, коалициите и независимите кандидати, регистрирани за участие във вота. Предизборните прояви и диспути се отразяват в медиите по правилата, определени от ЦИК.

 

Европейското първенство по футбол започва тази вечер.  То бе отложено от миналата година заради пандемията от Ковид-19. В продължение на месец на 11 стадиона в 11 града на континента ще се изиграят общо 51 мача. Домакини са Лондон, Рим, Глазгоу, Севиля, Мюнхен, Амстердам, Копенхаген, Будапеща, Букурещ, Санкт Петербург и Баку. 

 

Двадесет и четирите отбора са разпределени в шест групи. Двубоят на откриването е Италия-Турция от 22 часа на "Олимпико" в Рим.  Груповата фаза на Евро 2020 ще продължи до 23 юни.  Директните елиминации започват на 26 юни, а финалът е на 11 юли на "Уембли" в Лондон.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3650 |10.06.2021 Блокадата на Съдебната палата продължава. Гешев влезе през страничен вход . 2| 3039 |10.06.2021 Продължава издирването на майор Терзиев . 12| 3372 |08.06.2021 Продължават протестите в защита на проф. Кантарджиев . 6| 5471 |07.06.2021 Александър Томов: ГЕРБ продължават да притискат хората по места. Борисов да се оттегли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads