Реклама / Ads
39| 7368 |22.01.2014 НОВИНИ

Стела Банкова за Фрог: Парламентът работи под диктовка на мафията

.
Стела Банкова Източник: Булфото
Унизително е, че нямаме собствени сили да направим сами ревизия на това, което правят политиците, а чакаме някой отвън да ни посочи грешките, коментира пред „Фрогнюз” новият доклад на ЕК за България народният представител от 39-ия и 40-ия парламент Стела Банкова.
 

Това е хронична болест, която придобихме след влизането ни в Европейския съюз. За мен е много по-достойно, когато имаме честта сами да видим, че политическата ни система, корупцията и липсващата борба с престъпността са гнойни язви, които от години съществуват.

Достатъчно е да се разходим в беззащитните български села, за да видим каква е ситуацията, както и да се срещнем с жертвите на корумпираната ни съдебна система. Да се срещнем с жертвите на грабежи и почернените близки на убити български граждани. Или с други думи това е заключението на тъй дълго чаканият от нас доклад.

Нямаме моралните сили и политическата чест сами да стигнем до тези изводи и да поправим грешките, а чакаме официално порицаване, след което следва едно жужене и стакмистика, и така до следващия доклад. Фактически голямата жертва на тези процеси са българските граждани.

Фактът, че това не е първият критичен доклад, който получава страната ни, а напредъкът е все невидим, означава, че се сменят различни политически сили, но нито едно правителство няма смелостта да отсече проблема с корупцията. Това е така, защото всяка власт върви ръка за ръка с най-корумпираните представители. Да не говорим, че парламентът в голямата си част твори закони, които са направени под диктовката на мафията. Това съм го казвала и от трибуната на парламента. Примерите са много – законите за „Ванко 1”, проблемът с лекарствата, безумните закони в сферата на банкирането и финансирането.

На въпрос дали тази тенденция сред законотворците ни се е променила, Банкова коментира, че тя със сигурност не е намаляла. Няма положителна промяна. Съдебната система продължава да толерира застрояването по крайбрежието, ще получим огромно наказание заради заменките. Едва ли има страна в света, която би допуснала това, което стана в България с братя Галеви и Илиян Тодоров, който уби момчетата пред дискотека „Соло”. Никой не може да ме убеди, че бягството на братя Галеви не е подпомогнато от висши политици, които са щедро възнаградени за това, каза Стела Банкова.

Изводът е тъжен. Тук заострям вниманието и върху партийната субсидия, защото тя е част от огромната корупция. Това, в което изобличиха представителя на „Атака” Волен Сидеров, го правят всички. Да имат лицемерието и мерзостта да намалят само с 1 лв. партийната субсидия, след като я увеличиха в 40-ото НС с 500%! Заплати, детски, пенсии – кое са увеличили с 500%? И си мисля за нас като народ кой ни е виновен, след като продължаваме безкритично да ги избираме. С нашата пасивност, ние подпомагаме тази престъпност, в която живеем.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 6668 |09.01.2014 Николай Хаджигенов за Фрог: Законът за снимането е шопски вариант на руски комунизъм . 13| 7088 |08.01.2014 Ангел Джамбазки пред Фрог: От Хелзинкски комитет са гузни заради проверката на НАП . 20| 6808 |08.01.2014 Е. Йорданов пред Фрог: Сидеров няма да даде имунитета си, ще печели време . 8| 6287 |08.01.2014 Софиянски пред Фрог: Не съм изряден шофьор, но днес никого не съм засичал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads