Реклама / Ads
1| 4060 |07.12.2023 НОВИНИ

Стилиян Петров: Трябва да променим цялостно мисленето и културата на българския футбол

.
Източник: БГНЕС
Трябва да променим цялостно мисленето и културата на българския футбол. Това заяви членът на екипа на кандидата за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов – Стилиян Петров, в предаването „Тази сутрин“ по bTV. Стенли се включи на живо от Бирмингам и коментира насрочената дата за извънреден изборен конгрес на БФС – 15 март догодина, от 10:30 часа в столичния хотел „Маринела“.
 

Петров е категоричен, че Борислав Михайлов, който хвърли наскоро оставка, няма намерение да си тръгне от родния футбол. „Борислав Михайлов няма намерение да си тръгне от Българския футболен съюз. Когато започнахме борбата преди три години, имахме доста предупреждения как се процедира в българския футбол и особено на Конгреси.

 

След вчерашния Изпълком, видяхме, че хората, които управляват от 18 години, не са си променили визията и начина на мислене. Мога да засегна три точки – вчера беше гласувано да не се впише Михаил Касабов като президент. Това означава, че Михайлов продължава и иска да бъде президент“, започна той и продължи:


„Второто е затварянето на столичен хотел, за да може да се контролира. Проблем е, защото залата е много по-малка – вие медиите няма да присъствате. Не искате ли да отразявате какво става на един Конгрес, да покажете какъв е процесът, как се контролират тези делегати, когато са в една малка зала? Разбира се, че е проблем провеждането на Конгрес в хотел – тогава станаха много скандали, Любо Пенев каза много неща след този Конгрес. Отново ще се опитат да манипулират този Конгрес. Най-интересното е вчерашното изказване на един от членовете на Изпълкома, който ще се кандидатира само и единствено, за да остави Михайлов на поста. Това не е шега, разбира се – една система, която е изградена от много години да процедира по този начин“.


„С интерес следя изказванията на доста хора от българския футбол и най-вече от обкръжението на Борислав Михайлов – всеки излиза и обединява сили тази система да продължи да оперира, което ще е пагубно. Обръщам се към клубовете – съдбата на българския футбол е в техните ръце. Ако те искат да продължат така, ние ще изоставаме все повече, дори от нашите съседи. Да не говорим в глобалния пейзаж на световния футбол. Да се надяваме, че няма да продължи (б.ред – Борислав Михайлов да членува в УЕФА). Всеки говори за смяната на Борислав Михайлов. Ние като цяло трябва да променим мисленето и културата на българския футбол. Страхът от това какво ще намери следващият президент на Българския футбол е страшно, да не се стигне до затвор, както стана в Румъния – вече виждаме какво постигат четири години по-късно“.


Стенли разкри още, че от екипа на Бербатов ще осигурят нова обновена програма за развитието на българския футбол. „Ние представяме нашата концепция вече две години и половина, показахме програмата пред клубове, кметове. Обиколихме страната два пъти и много скоро ще го направим отново – ще получите обновената програма, която да обсъдите. Някой от вас видял ли е дебат между кандидати за президент? От това, че екипът на Димитър Бербатов не работи в последните две години и половина, аматьорските клубове са загубили общо 7 млн. лв. Тези пари са отишли в лични интереси – това е големият проблем на българския футбол, хората работят за лични и нечии интереси, а не за българския футбол“, завърши бившият капитан на националния отбор.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 13641 |07.12.2023 Велинград бие по цени Малдивите и о. Мавриций за Нова година. Къде са по-човешки офертите? . 0| 4050 |07.12.2023 С колко лева коледните елхи ни бъркат в джоба? . 5| 4342 |07.12.2023 Емил Джасим: Обвиняваме учениците, родителите, учителите – тя системата боледува, а лечението зависи от МОН . 6| 4109 |07.12.2023 ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС се разбраха за дерогациятa

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads