Реклама / Ads
1| 4813 |05.04.2016 НОВИНИ

Стоян Александров атакува ЦГМ за цената на билетчето

.
Стоян Александров
Стоян Александров, който е бивш финансов министър от кабинета на Любен Беров и настоящ общински съветник, упрекна Центъра за градска мобилност заради „неясно изготвената“ икономическа рамка на дружеството, според която цената на билета за единично пътуване трябва да стане 1,60 лв.
 
По време на заседание на постоянната комисия по финанси в общината Александров заяви, че е се чувства „много обиден от вида, в който е представен документът – без ясна обосновка“.

„Вие дори не допускате, че сред нас има експерти, които искат ясна обосновка – приходи и разходи, на базата, на които се вдига цената. Тук, в този документ, няма нищо такова. Да не говорим, че рамката е написана с такъв шрифт, че трябва с лупа да се чете, а за да се разгледат обстойно цифрите и да се прецени дали наистина е наложително точно такова увеличение трябва то да е написано ясно и отчетливо. Обиден съм от отношението и подценяването ни“, възмути се финансистът.

Той поясни, че обосновка означава ясно обяснение на целесъобразността, с която се прави увеличението. "Защо не се допитахте до експерти в икономическия университет за това как трябва да излежда една такава рамка. Струва 1000 лв. да се изготви подобно нещо, а ще е много по-разбираемо и полезно", каза той.

Финансистът се възмути и от довода на дружеството, че по-високата цена ще се пребори с гратисчиите, като даде пример, че, "когато се увеличават данъците двойно, скача и желанието за укриването им". Александров е категоричен, че трябва да има промяна в таксуването на пътниците, но не и по този начин.

За това и той гласува против приемането на икономическата рамка. „Против“ гласува и Калоян Паргов от БСП. Войслав Тодоров от коалиция „Сердика“, Стефан Марков и Радослав Абрашев от Реформаторския блок се въздържаха, а останалите седем члена на комисията от ГЕРБ подкрепиха икономическата рамка. Приета беше и наредбата, която предвижда увеличението, тъй като рамката само дава параметрите.

Финансовата комисия е първата, която подкрепи нова цена на билета от 1,60 лв. Вчера комисията по транспорт, която е водеща, взе решение да има поскъпване, но само обсъди предложението с колко да бъде то.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5506 |02.04.2016 Спецпрокуратурата иска постоянен арест за даяджиите . 0| 4651 |01.04.2016 Без изненада! Няма нарушения при проверките на имотното състояние на кмета на Пазарджик . 0| 5924 |25.03.2016 Оставиха в ареста бияча на журналиста Стоян Тончев . 0| 4876 |25.03.2016 Постоянен арест за "кървавата Иванка", поръчала брат си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads