Реклама / Ads
4| 4390 |10.10.2014 НОВИНИ

Стоилов, Георгиев, Мерджанов са хората на БСП за консултациите с ГЕРБ

.
Предложена е група и състав за участие в консултациите с представители на ГЕРБ в понеделник. Предложението за състав на групата е Янаки Стоилов като заместник-председател на партията и ръководител на групата, Захари Георгиев и Атанас Мерджанов.
 
Това заяви самият Атанас Мерджанов, говорител на Изпълнителното бюро на БСП, пред журналисти, предаде Фокус. „Мандатът на тази група ще бъде преди всичко очертаване на загриженост за състоянието и проблемната ситуация, пред която се намира бъдещото 43-то Народно събрание”, допълни Мерджанов и обясни, че групата има ясен мандат, който се основава на предизборната им кампания и платформа. „Тя заключава и се ограничава в тези 12 червени линии, които са отправна точка в защитата на нашите социални и икономически искания към нашите избиратели”, добави Мерджанов.

Не на последно място Мерджанов постави вота на избирателите, който е бил достатъчно красноречив и не дава на БСП основание за поемане на управленски ангажименти. „По-скоро това е един тип опозиционно поведение и смятаме, че едно Народно събрание няма как да бъде стабилно без съответно управляващо мнозинство и също толкова балансирано в опозиция”, посочи Мерджанов и допълни, че БСП е доказала своята сила и в двете състояния, но в случая интересът на избирателите, които са им гласували доверие и подкрепа, диктува втората управленческа линия, т.е. на опозиция. „Това обаче не означава, че ние няма да участваме с конкретни разумни становища, експертни мнения по редица важни за страната въпроси, но преди всичко за нас е важно да чуем мнението и визията на представителите на ГЕРБ”, увери Мерджанов. Той уточни, че за БСП е важно как ГЕРБ виждат структурирането на парламентарното мнозинство, структурирането и излъчването на правителство, а на тази база вече и политиките, които ще бъдат обсъждани. „Готови сме също така да обсъждаме тези най-важни за страната въпроси и сме проявили готовност да се включим в тяхното обсъждане, а защо не и решаване”, заяви Мерджанов. По думите му всички онези въпроси в 43 Народно събрание, които касаят пряко избирателите на БСП, те ще защитават - социални искания, защита на определени икономически интереси. „Що се отнася до проблеми, свързани с актуализация на бюджета, аз не виждам защо непременно с актуализация трябва да се занимаем, като е дошло време за новия бюджет. Тъкмо такова ще бъде поведението при преценката, обсъждането и при евентуалното окончателно приемане или неприемане на бюджета от наша страна”, посочи Атанас Мерджанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4473 |08.10.2014 Мерджанов: В петък уточняваме нашия екип и темите за преговорите . 16| 4584 |06.10.2014 Мерджанов: Избирателите наказаха най-много БСП . 9| 4360 |05.10.2014 Мерджанов: Ако Борисов покани Миков, той ще се отзове . 1| 4610 |05.10.2014 Мерджанов: Очаквахме далеч по-добри резултати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads