Реклама / Ads
38| 5573 |09.06.2013 НОВИНИ

Стотина пред парламента поискаха оставката на кабинета

.
Източник: Булфото
Малко над 100 човека се събраха в 12 часа пред Народният театър и се отправиха към парламента. Те излязоха на протест срещу кабинета на Пламен Орешарски. Протестът е организиран в социалната мрежа. Основното искане на недоволните граждани е касиране на изборите.
 

Пред сградата на НС събралите се скандираха „оставка”. От Сдружение "Гражданска лига за България" се разграничават от всички политически партии. Появи се и директорът на Дирекция "Обществен ред и защита при бедствия" към Столична община Красимир Димитров, който отговаря за уличните прояви, митинги и събирания на открито.

„Аз съм държавен служител и не може да ми се иска оставката. Мога да бъда наказан по преценка на кмета Йорданка Фандъкова”, заяви Димитров в отговор на въпрос за исканата му оставка от "Атака", заради това, че миналата седмица протестиращите отидоха нерегламентирано пред централата на партията.

Протестното шествие, тръгнало от Народното събрание, достигна до централата на БСП на ул. "Позитано" 20. Пред централите на БСП и на ДПС протестиращите останаха по около 15 минути. И на двете места има засилено полицейско присъствие. Около 300 души скандираха "Волене излез" пред централата на ДПС, предаде “Фокус”. Събралите се скандираха "оставка", "Долу ДПС" и поискаха оставка на кабинета на Пламен Орешарски. След това протестиращите потеглиха по бул. "Ал. Стамболийски". Протестът се охранява, на места движението е затруднено до изтеглянето на колоната. Протест пред централата на "Атака" няма да има.

Междувременно председателят на софийското ръководство на РЗС Георги Ганчев обяви, че сутринта са се събрали повече от 100 души пред централата на партията, но били оградени от хора на "Атака". Ганчев допълни, че имал оперативна информация от СДВР, че се готви провокация за сметка на РЗС.

Ганчев каза, че предполага, че хората, които ще извършват провокациите, са от "Атака", докарани били от Самоков, по непотвърдена информация - предлагани им били пари, разказа той.

Хората на днешния протест издигнаха лозунги: "Гербери, два милиона българи се гордеем с вас!" и "Масоните в затвора", "Докога ще търпим този геноцид". Издигнати бяха плакати срещу енергийната мафия, срещу „политическия Франкенщайн” и т.н.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 7324 |08.06.2013 300 се събраха срещу пушенето пред парламента (галерия) . 20| 8392 |08.06.2013 Доц. Бърдаров: Демографския колапс в България дава преднина на националистите . 18| 5377 |07.06.2013 От ГЕРБ се завъртяха в парламента . 17| 5627 |06.06.2013 ГЕРБ: Готви се нова парламентарна група от депутати на "Атака" и БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads