Реклама / Ads
14| 9509 |10.11.2013 НОВИНИ

Сумиста лъже в писмо до Карбовски за разговори с ченге и министър

.
Петър Стоянов в Шуменския съд
Сърцераздирателно писмо до Мартин Карбовски написал осъденият на доживотен затвор Петър Стоянов – Вожда (Сумиста). То бе прочетено от майка му, защото властите в Ловешкия затвор не пуснали журналистите от предаването да направят интервю със Стоянов.
 
Опитват се да ми затворят устата, за да не кажа истината, пише в депешата Сумиста. Той знаел, че политическата поръчка за неговото осъждане е дадена от бившия премиер Бойко Борисов и ексминистъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Това му го казал лично Валентин Цоновски от ГДБОП на 17 май 2011 година в Шуменския арест. Цоновски казал още на бившия шеф на Федерацията по сумо, че знае, че е невинен, но такава била играта и е поръчано да бъде вкаран в затвора. За целта присъдите били осигурени в Шуменския и Варненския съд.

Синът ми е невинен, не е убивал трима души, не е престъпвал закона. Това го измислиха Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Синът ми живееше в панелка, нямаше шест апартамента. Той е възпитан да помага на хората, много е добър. Беше известен спортист и деятел не само в България, но и в чужбина. Борисов и Цветанов искаха на гърба му да си вдигнат рейтинга в Европа. Съжалявам майките на жертвите, но не е синът ми виновен. Той е невинен, категорична бе пред камерата майката на Сумиста. Тя не пожела дори да допусне че синът й и другите от групата на „Килърите” са извършили нещо нередно.

Цветанов пък казал, също лично, на Петър Стоянов, че щял да лежи 20 години в затвора, защото толкова време те с Борисов щели да са на власт.

 

Не ми се вярва цяло правителство и премиер да се занимават да накисват някой за престъпления, които не е извършил. Не вярвам също, че те могат да въздействат на съда, за да издаде той някакви присъди по заповед, опита се да реагира Карбовски. Майката на Сумиста обаче не пожела да го чуе.

 

Припомняме, че Петър Стоянов – Сумиста получи през декември 2012 г. доживотна присъда без право на замяна като лидер на организирана престъпна група, която е извършила три убийства, рекет, палежи и побои.

На 12 ноември Варненският апелативен съд започва гледането на делото „Килърите” на втора инстанция.

 

С Петър Стоянов съм се виждал един единствен път, когато го задържахме в столичната болница „Токуда” през септември 2010 г. Други срещи с него не съм имал, нито съм водил някакви разговори. Това не е моя работа. Много лесно може да се провери, че на 17 май 2011 г. не съм бил в Шумен, а в София, където съм си гледал работата. От това може да се съди и за всички останали твърдения на Стоянов, коментира пред Фрог нюз Валентин Цоновски.

Наша бърза проверка показа, че среща и разговор на ексминистър Цветан Цветанов с Петър Стоянов никога не е имало.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5714 |09.11.2013 Отзованият ни посланик в Бразилия излезе с отворено писмо за скандала "Боевски" . 14| 6618 |02.11.2013 Октай Енимехмедов окуражава студентите с писмо от затвора . 35| 5293 |02.11.2013 Цветанов чисти името си с писмо до медиите . 105| 12331 |30.10.2013 Гръцка банка: Плевнелиев лъже, платил е кеш 700 000 евро за палата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads