Реклама / Ads
19| 5253 |07.01.2014 НОВИНИ

Светлозар Лазаров: При Цветан Цветанов се подслушваше повече

.
"Г-н Цветанов е политик и изнася политически тези. Беше взето решение да се ограничат подслушванията. Ресурсът, който имаше МВР за подслушване вече е изведен от МВР и това се осъществява по рамките на закона. Ако има и един пример за политически репресии и поръчки, аз призовавам гражданите да ни дадат доказателства и ще бъдат предприети мерки". Това каза Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров по БНТ и опроверга твърденията, че сега се подслушва повече, отколкото по времето, когато вътрешен министър беше Цветан Цветанов.
 

"Аз не виждам нищо лошо, когато е в интерес на обществото. Включително и положителните резултати, които имаме по отношение на разкриваемостта на битовата престъпност". "Да приемем, че снимаме как охраняваме обществения ред", коментира Лазаров заснемането на протестиращите. "Ако искаме да знаем нещо за някого едва ли ще има нужда да го записваме. Нека да си протестират хората. Изпращаме толкова полиция, колкото е необходима за опазване на обществения ред", допълни Лазар

Има образувано досъдебно производство по случая с Волен Сидеров във Варна. Законът е спазен. На практика нещата са ясни. За служителите на МВР е ясно, но мога да ви уверя, че ще има върховенство на закона по този случай. Това каза главният секретар на МВР Светозар Лазаров по БНТ. Той не пожела да коментира в какво състоянието е нападнатият служител на МВР. "Силата на МВР е в събирането на доказателства и това те да намерят място в обвинението". Относно действията на председателят на етичната комисия в Народното събрание Волен Сидеров, Лазаров заяви, че политиците се избират от народа и носят своята политическа отговорност пред хората. "Много скоро ще стане ясно на всички този случай. Пред закона всички сме равни. В случая разследващите полицаи са си свършили работата. Силата ни е в доказателствата. На пострадалият полицай мога да кажа, че ръководството на МВР стои зад всеки служител, който съвестно изпълнява своите задължения. Скоро всичко ще стане ясно", увери Лазаров.

За последните събития и двете жестоки убийства, извършени във Варна Лазаров увери, че не се е увеличила криминогенната обстановка в страната. "Всичко каквото е необходимо и поставено от прокуратурата е изпълнено. И двата случая във Варна са ясни. Това са човешки съдби и лични драми. Близките на тези хора са в много деликатна ситуация. който трябва е задържан, има доказателства", поясни главният секретар. "С риск да навляза в детайли в случая с жестоко убитата Хюлия Маджар става въпрос за лични отношения. Не ми е известно да са давани пари. Заподозреният е задържан с много труд и работа, отговори лаконично главният секретар. Не ми е известно с това лице да са провеждани процесуално-следствени действия. Имаме два случая на убийства във Варна, събрани са доказателства и случаите ще бъдат разкрити", коментира Лазаров. "Оказва, че човек дори и когато се влюбва трябва да има едно наум. Нека всеки, който е решил да върши престъпление да знае, че ще бъде наказан. Има достатъчно тежки присъди, но те не се прилагат", заяви той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 117| 4909 |04.01.2014 Цветанов харесвал Ал Пачино с положителните му роли . 39| 5735 |04.01.2014 Б. Борисов: Нито аз, нито Цветанов сме в списъка за Европарламента . 80| 8665 |02.01.2014 Цветанов на закуска при Обама . 13| 5643 |30.12.2013 Светлозар Лазаров: Ще има пропускателни пунктове заради атентата в Сарафово

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads