Реклама / Ads
3| 4903 |27.02.2015 НОВИНИ

Свобода срещу 700 лв. на ченгета за грабеж на инкасо-кола

.
Ексченгета
Вече бившите полицаи Борис Николов-Боре Силата и Валентин Валеов бяха пуснати на свобода срещу 700 лв. Досегашната им мярка за неотклонение „домашен арест“ е изменена в парична гаранция от наблюдаващия прокурор заради промяна на обвинението.
 
Двамата вече са обвинени не в опит за грабеж, а в приготовление на грабеж. Процесуално-следствените действия по събиране на доказателствата по новото обвинение продължават. За това престъпление в Наказателния кодекс се предвижда наказание до 2 години затвор. Това означава, че ако бъдат признати за виновни, ексченгетата могат да получат пробационна присъда с оглед на чистото им съдебно минало, съобщава struma.bg.

Вчера бяха проведени разпити на свидетели пред съдия, на които присъстваха двамата обвиняеми и адвокат Ася Гебова. Припомняме, че бившите полицаи бяха арестувани при спецоперация на 6-и февуари вечерта на около 40 метра от офиса на „Easypay” на бул. „Св. св. Кирил и Методий“ в Благоевград. Двамата забелязали секретните полицейски постове и предположили, че се готви акция срещу автокрадци. Те били свалени на земята от тежко въоръжени полицаи, наритани и държани по очи под дъжда. „Удряха, ритаха, счупиха ми очилата. Казах им: Момчета, недейте, тези неща и аз съм ги правил, а те през цялото време викаха: „Къде е оръжието?“, като че ли са очаквали да стане престрелка”, разказа Боре Силата.

Припомняме, че за предотвратяване на „тежкото умишлено престъпление“, по израза на зам. главния секретар Георги Костов, в Благоевград се изсипаха спецкомандоси от София. Междувременно се оказа, че във въпросната вечер в автомобила за инкасо не е имало пари, а шофьорът Владимир Карадаков дори и не разбрал какво става и чак после научил, че се готвел някакъв грабеж. Акцията е предприета след сигнал в ГД „Национална полиция“ за подозрително висене на Боре Силата в района. Неговото обяснение е, че следил жена на роднина дали кръшка с друг мъж.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4380 |20.02.2015 36 ченгета снимали протестиращи . 5| 4613 |20.02.2015 Съдът не пусна цар Киро на свобода . 9| 5118 |12.02.2015 Около 10 ченгета са на мушката заради „Червеи” . 3| 4852 |12.02.2015 България е на 106-о място по свобода на медиите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads