Реклама / Ads
7| 5042 |23.01.2014 НОВИНИ

В. Танов: Тефтерче има! Царица Костадинка: Идиоти!

.
Ваньо Танов
На една оперативка в МФ министърът на финансите каза, че при обиск в дома на Кирил Рашков е открито такова тефтерче с имена на служители на НАП и на митниците, заяви по НТВ шефът на митниците по времето на кабинета Борисов Ваньо Танов по повод поредното скандално тефтерче на цар Киро, в което има записани имена на митничари, дългогодишни служители в митница Пловдив.
 

Танов провел среща със служител на ДАНС и било потвърдено, че има такова тефтерче. Със служителите не се срещнал, защото тогава станало ясно, че оперативната дейност ще продължи, за да се установи има ли незаконна дейност. Останала уговорката, че свърши ли работата, ще има нова среща, за да бъдат уволнение служителите, срещу които има данни. Не знам какво са правили службите две години и нещо, сега разбирам, че това тефтерче не е иззето по надлежния ред, добави Танов.Не мога да кажа Цветанов знаел ли е, но щом министърът на финансите е знаел, мисля, че би трябвало и той да знае, допусна Танов и поиска присъствалите на обиските да дадат обяснение защо то не е било иззето по надлежния ред.

Танов каза, че не е виждал тефтерчето. Предложи да се установи коя служба е провела обиските. не можел да твърди, че информацията е изтекла от ДАНС, трябвало да гадае. хората, които са участвали в обиска, да бъдат разпитани, каза той и предположи различни мотиви за укриването на тефтерчето досега, вкл. и политически. Можело да се направи и графологична експертиза, за да се види кой е писал тези неща, не е задължително да е Кирил Рашков, каза още Танов.

Не е истина, почеркът не негов, а, кажете ми защо ни го правят, защото са идиоти, изреди по този повод т.нар. царица Костадинка, жена на цар Киро от Пловдив. Искат да набедят баща ми, явно пречи на някого, каза и дъщеря му и отрече цар Киро да е имал връзки с политици и митничари. Иначе нямало да влезе в затвора. От ГЕРБ сигурно идва, предположи тя, но не можа да обясни защо.

Прокуратурата в Пловдив ще нищи чий е почеркът, както и това откъде е идлязло това тефтерче, а лицата, вписани вътре ще дават показания дали и как познават фамилията Рашкови.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5299 |22.01.2014 В. Танов: Тефтерът на цар Киро беше намерен през 2011 г. при обиски в Катуница . 12| 4736 |22.01.2014 К. Рашков: Тефтерчето е измислено; симпатиите на ромите ще са за БСП . 9| 5687 |22.01.2014 Явор Гечев: Името ми в тефтерчето на цар Киро? Смешка! . 0| 5198 |22.01.2014 Кирил Рашков вдигнал кръвно заради тефтерчето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads