Реклама / Ads
6| 6058 |12.06.2012 НОВИНИ

Търсят се: 500 българи по цял свят

.
Над 500 българи се издирват в момента из цял свят. Имената им са обявени с европейска заповед за арест или с бюлетина на Интерпол за различни престъпления - убийства, наркотрафик, измами, кражби и сексуални престъпления.
 

Сред тях са и известни фигури, свързани с ъндърграунда ни - Пламен Галев и Ангел Христов, известни като Братя Галеви, Йосиф Йосифов-Йоско от Костинброд, Николай Маринов-Малкия Марген, Симеон Симеонов-Голямото Слънце, пише Труд.

До вчера на страницата на Интерпол бяха публикувани имената и снимките на 31 българи. За сравнение обявените на сайта с фотоси търсени румънци са 36, а сърбите - 81. Интересното е, че на страницата фигурират все още и данните за Христофорос Аманатидис-Таки, за когото МВР съобщи, че е заловен още през май в Дубай. Същото е и с Тихомир Георгиев-Тишо Боксьора, спипан преди месеци в Лондон. Според МВР три са категориите лица, които попадат в списъка за издирване по всички точки на света - обвиняеми, подсъдими и вече осъдени. Телеграмите за търсене се подават от вътрешното ни министерство чрез Шенгенската информационна система (ШИС) и Интерпол. МВР предоставя снимки, пръстови отпечатъци, данни за бегълците.

Почти всички укрили се от правоохранителните и правораздавателните органи се търсят чрез двете системи, тъй като по ШИС те се издирват само в страните от Шенген. Агенти на Интерпол обаче ги дебнат в 190 държави. Смята се, че родните бандити търсят спокойствие от преследвачите си в страни, с които нямаме правна спогодба за връщането им. "Това обаче могат да си го позволят отделни личности, тъй като тези дестинации са много далеч и пътуването и пребиваването там излизат скъпо", казаха спецполицаи.

През миналата година най-много българи - 50, са били заловени в Германия, сочи статистиката на МВР. 44-ма са спипани в Испания, а с един по-малко - в Гърция.

Цветове на бюлетините

Червен - за обвиняеми, подсъдими или осъдени мъже и жени. Те трябва да бъдат арестувани и екстрадирани.
Жълт - за безследно изчезнали лица.
Син - издирват се свидетели, както и заподозрени или обвинени хора, които трябва да се локализират.
Зелен - На чуждите служби се предоставят данни за родни бандити, които освен у нас може да действат и в други държави.
Оранжев - издава се, когато има информация за евентуални заплахи за бомби, оръжия или други опасни материали.
Лилав - данни за методите на действие на опасни банди.
Черен - за идентифициране на труп.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 8035 |09.06.2012 Още един българин арестуваха в "Кокаинови крале" . 12| 5814 |08.06.2012 Freedom House: България отстъпва от демократичните реформи . 9| 5439 |05.06.2012 10% от българите не знаят откъде да се информират след земетресение . 11| 5531 |04.06.2012 М. Найденов ощастливи всички кокошки в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads