Реклама / Ads
0| 5140 |05.08.2014 НОВИНИ

Търсят нови доказателства около убийството на Алекс

.
малката Алекс от Поморие
Обвинената за удушаването на Алекс е представила версията, според която момиченцето е убито от мъж. Тя обаче го знаела само по прякор, не го описва как изглежда, обяснява, че не го е запомнила.
 

Таванското помещение,  в което на 11 април беше намерено тялото на 8-годишната Александра Веселинова, наскоро е било разпечатано от разследващите за извършване на нов оглед, съобщава „24 часа”.

 

Решението било взето след показанията, които обвиняемата за убийството – 39-годишната Атанаска Георгиева, даде през юни. Георгиева беше разпитана по нейно желание, което тя е изразила пред адвоката си Благой Потеров.

 

Неизвестният извършител насилил самата Атанаска и това станало отново в квартирата. При огледа са търсени биологични следи от пребиваването на друг човек на тавана, включително и от евентуален сексуален акт, но според запознати  нищо не е намерено.

В квартирата на Атанаска, която всъщност е била наета от майка й Светлана, е запечатана още след първите следствени действия. Лепенките стояли непокътнати, т.е. никой не би трябвало да е влизал в нея. Мястото е точно над апартамента на семейството на Алекс.

 Разследващи засега не намират доказателства  за версията, че тялото на малката е било преместено с чувал от друго място и качено в квартирата й на таванския етаж. Според обвиняемата това станало на 11 април, след първото претърсване на мансардата с обучено куче,  когато през цялото време в жилището на Тодорови  имаше полиция, а пред входа стояха журналисти.

 

В новите показания на Атанаска е намесен и полицай, който й внушил, че трупа на детето е под леглото и затова тя е посочила това място. Тялото на момиченцето бе намерено сред бохчи багаж под матрака на единичното легло, където е спяла обвиняемата.

 

Досъдебното производство за убийството на момиченцето от Поморие не е приключило. Не са готови част от поръчаните експертизи. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 4957 |05.08.2014 Новият премиер: Няма да останем слепи и глухи към болките на народа . 13| 5430 |04.08.2014 Дават нови 50 милиона лева за щетите от наводненията . 6| 5311 |03.08.2014 Наказаните ченгета от Лясковец търсят възмездие в съда . 22| 6674 |03.08.2014 Хора търсят спасение по високите етажи в Мизия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads