Реклама / Ads
31| 4990 |09.02.2014 НОВИНИ

М. Ташева: ГЕРБ не са опозиция, само Атака

.
Магдалена Ташева
Ние искаме на този високо отговорен пост – министър на вътрешните работи и вицепремиер, отговарящ за сигурността - да бъде назначен човек, който може да се справя. В момента, този висок пост се заема от едно лице, което никога не се е занимавало с полицейска работа, каза по БНР депутатът от "Атака" Магдалена Ташева.
 

Един служител от службите за сигурност, който според мен, целият му професионален път е бил доминиран от това как да оцелее при различни правителства. Че г-н Цветлин Йовчев не се справя, е очевидно от състоянието на сигурността на България. Продължава да върлува циганската престъпност. В България се напълни с ислямисти, идващи от Турция, които той и правителството представят като бежанци, въпреки че нито един от тях не е бежанец. Кой храни, кой плаща тока и водата на 12-13 хил. души? Ето този въпрос трябва да задаваме, каза Ташева. Тя заяви, че правителството не се ползва с подкрепата на "Атака".
 

Ние сме единствената опозиция в парламента, защото ГЕРБ не са опозиция. Погледнете как гласуват. Всички законодателни инициативи на "Атака" биват отхвърлени с мнозинството на БСП, ДПС и ГЕРБ. В момента управлява Тройна коалиция, само че на мястото на НДСВ, днес имаме ГЕРБ, каза Ташева.


Депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов категорично отхвърли твърденията на Магдалена Ташева: Абсолютно несъстоятелни са твърденията, че ГЕРБ участва в управлението. Всички парламентарни инициативи на БСП и ДПС се подкрепят от "Атака" . Последният пример, който искам да дам е начинът, по който гласува "Атака" в комисията за приемане на изборните правила. Абсолютно несъстоятелни са твърденията, че ние участваме в управлението, каза Ципов.


За внесения вот на недоверие към правителството на Пламен Орешарски, депутатът от ДПС Хамид Хамид каза: Още с неговото внасяне, той беше определен от редица анализатори като много нелеп. Аз обаче ще отида малко по нататък. Трябва да благодарим на колегите от ГЕРБ, защото дебатите по този вот са изключителен подарък за българските граждани. По време на дебатите гражданите ще разберат огромната разлика в състоянието на службите за сигурност година назад и сега. Ще видят колко огромна е разликата между методите на управление на Цветан Цветанов и неговия кум и управлението на Цветлин Йовчев и неговия екип. Ще стане ясно, че десетки,а може би и стотици операции на т.нар. "гумени глави" , ръководени от кума на г-н Цветанов са били без разрешение. Те вече в официален доклад са обявени за незаконни, каза Хамид. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5090 |09.02.2014 П. Чобанов: Парите вече не се разпределят от ГЕРБ . 25| 5813 |07.02.2014 ГЕРБ недоволен: Правителството ни раздели по партии, религии и селища . 51| 5378 |07.02.2014 Борисов: Станишев налага цензура за свършеното от ГЕРБ . 10| 5277 |06.02.2014 ГЕРБ несъгласни с Чобанов: Пренебрегвате 60% от българите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads