Реклама / Ads
56| 6297 |06.03.2014 НОВИНИ

Таско Ерменков: ГЕРБ изрита 43 000 администратори

.
Източник: Булфото
ГЕРБ „изрина“ над 43 000 човека от държавната администрация. От тях около 20 000 са държавни служители, а 7 000 – ръководни кадри. Това заяви депутатът от БСП и председател на временната анкетна комисия за проверка и установяване на случаите на грубо партизирано кадруване в държавната администрация и в други държавни структури и предприятия по време на управлението на ГЕРБ Таско Ерменков.
 

Проблемът не е само в освобождаването, посочи обаче той, като поясни, че това се случва преди всичко в рамките на политическите кабинети. „Говорим за назначаването на удобните за нас хора. И всичко това става с молба и препоръка от партийните органи на ГЕРБ, подчертава пред Novini.bg  „енергийният“ депутат.

Фрапантните случаи на подобни назначения в държавната администрация, по думите на Ерменков, са много, но подчерта, че имена в доклада, който комисията изготвя по темата, няма да има. Той разказа за два случая на „скандално“ назначаване. При първия директорът на НАП-Пловдив е уволнен от новия си герберски началник под предтекст, че не е подходящ. Шефът на НАП-Пловдив обаче отказва, заради което е уволнен. Той осъжда бившото му поверено ведомство и съдът го възстановява на работа. След това обаче той е повторно уволнен.

Вторият случай е за жена, която започва работа в Община София, след това се прехвърля с ранг първи младши в Министерство на здравеопазването, а в следващите няколко дни последователно преминава към ранг пети старши, става началник отдел Правен, а след 3 месеца си прави сама конкурс и става главен секретар в Здравното министерство. По взаимно споразумение тя се прехвърля от главен секретар на Министерство на здравеопазването в главен юрист консулт в Народното събрание и след това в специално създаден за нея отдел административен в НСО, чийто тогавашен началник е Тодор Коджейков. „Същата представлява НСО на заседания на ресорни комисии в Народното събрание.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5201 |06.03.2014 ГЕРБ плаши клеветниците за имоти със съд и затвор . 6| 5711 |05.03.2014 Нападнаха отстранен общински съветник от ГЕРБ . 76| 5928 |05.03.2014 ГЕРБ: Само управление без ценности няма политическа позиция . 67| 6936 |05.03.2014 Сидеров громи ГЕРБ заради "Кремиковци", интересували ги клиентелистки поръчки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads