Реклама / Ads
16| 14208 |15.01.2015 НОВИНИ

Татяна Дончева: Общината в Пазарджик се ръководи от Пеевски

.
Татяна Дончева
Проблемът е, че има методика за крадене на фирми. Като имаме такава методика, ние трябва да изработим противодействие и да криминализираме кражбата на фирми. Това е съдебна реформа.
 
Искаха да подчинят съда и изберат главен прокурор, и така правителствата мислеха, че са извършили съдебната реформа, поясни Дончева. Погрешен е подходът, да кажеш, че ще свършим нещо за Брюксел и пред хората, а утре ще дойдат избори. Има достатъчно слава за всички, стига нещата да бъдат направени, смята тя.

Случаят "Белведере" е един случай, в който се открадва фирма, по привидно съдебен начин и схема, коментира тя.

Защо БСП и АБВ са против съдебната реформа. Може би им харесва ВСС, може би главите в съдебната система? Защо правосъдният министър толкова леко е засегнал прокуратурата?, попита тя.

Или в България ще има държава, или няма да има. Тази държава ще бъде на всички. Част от нея е съдебната система. ДПС може да бъде лесно изолирана. Общината в Пазарджик се ръководи от Пеевски, знаем го. Знаем и как пиарката в Пазарджик е натискала общинските съветници за решения. Трябва да е ясно, че съдебната реформа трябва да се състои. Хората са оставили на трима души, да я направят. Защото чакат избор на някакъв шеф. Или прехвърляме една номенклатура от ВСС в инспектора и обратно. Защо?, анализира  Дончева.

Когато идва Кери или Путин се изискват драконовски мерки.На село няма нужда от такива мерки, а от държава, коментира още тя.И затова не трябва да се помайваме за съдебната реформа. А Кери ще иска нещо за енергетиката. Но няма да ни закичи с нищо, посочи адкатката.

Българските служби знаеха къде е Петко Сертов, но те знаеха, че той не е престъпник.Службите бяха прочистени, за да бъдат направени участници в икономическия живот, заяви тя.

Убийствата на семейството в София  и пиарката в Пазарджик приличат на убийства за отмъщение, когато си взел много пари и не си изпълнил поръчката. И се изпълнява отмъщението не по закон. Това показва, че трябва да се тръгне от съдебната реформа. Убийството на ММ-боеца със заложна къща е друга бира, бе нейното мнение за поредицата от показни убийства през последните дни.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4418 |14.01.2015 Отпечатък на гилза води към убиеца на Татяна . 3| 4251 |14.01.2015 Категорично: Убиецът стрелял в лицето на Татяна . 4| 4446 |14.01.2015 Чужд ДНК-материал открит на мястото на убийството на Татяна . 10| 4885 |13.01.2015 Криминалисти: Килърът гледал Татяна в очите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads