Реклама / Ads
5| 5803 |21.07.2014 НОВИНИ

Татус издал принадлежността на атентатора към Хизбулла

.
Татус на рамото издал принадлежността на атентатора от Сарафово към терористичната организация „Хизбулла”. Това научи Фрог нюз от източници в ДАНС.
 


В края на миналата седмица от родното ФБР обявиха името на загиналия терорист. Мохамед Хасан Ел Хюсеин се оказа 23-годишен младеж, роден в Ливан, но с френско гражданство.  Родните служби за сигурност научили данните му още преди около 6 месеца, но по непонятни причини ги стискали до навършването на две години от трагедията.  Предполага се, че помощниците на Мохамед-Мелиад Фарах и Хасан Ал- Хадж Хасан в момента се укриват в Ливан.


При едно от теглене на пари от банкомат стационарна камера е засекла терориста. Раменете му били открити, тъй като бил облечен с потник. На записа се видяла татуировка, която била характерна за последователите на Хизбулла. Другото косвено доказателство, че атентаторите са свързани с организацията  е, че фалшивата шофьорска книжка на загиналия била отпечатана на принтер в Ливан.


В хода на разследването за учудване на всички се разбрало , че Мохамед бил много стиснат. Преди да отиде до летището с бомбата той наел такси. Шофьорът му казал, че услугата ще му струва около 50 евро. Щом чул цената младият мъж слязъл от возилото  и отишъл да се пазари с други шофьори. Един от тях смъкнал цената с 10 евро и Мохамед се съгласил.  Разследващите недоумяват защо атентатор, която по принцип разполага с достатъчно пари за действията си ще се разправя за толкова малка сума.


Друг факт също се оказал доста интересен. След кървавият атентат един от терористите се запътил да бяга за Румъния през Дунав мост. За целта също наел такси. За негов лош късмет попаднал на бивш служител на МВР, която познавал граничните власти. Щом стигнал до  тях ги заговорил дружески, защото ги познавал от години. Това се сторило подозрително на атентатора и той светкавично слязъл от колата и избягал на границата.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5204 |13.06.2014 Прокуратурата e издала 19 разрешения за обиск на фирми . 26| 6006 |12.12.2013 Кум издал, че Волен е на плажа . 73| 5114 |03.05.2013 Трима издали Цветанов за незаконното подслушване . 5| 9167 |08.12.2012 Студенти по статус и дух, честит 8-ми декември!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads