Реклама / Ads
47| 9985 |07.07.2023 НОВИНИ

Теодора Димова: Социалните мрежи бяха залети с възторг към Зеленски и с погнуса към Радев с проруската му позиция

.
Писателката Теодора Димова е била преди две седмици в Одеса и сподели впечатленията си Източник: БТВ
”Следях посещението на Володимир Зеленски у нас. Вълнувах се изключително много. ” Това каза писателката Теодора Димова в предаването ”Лице в лице” на БТВ.
 

"Следя в социалните мрежи какво става. Зеленски ни покори с очарованието си. Ние видяхме на живо как той се превърна в един световен лидер със своята убедителност, със своята честност, прямота, яснота на фона, на което всички познати клишета изглеждаха толкова глупаво.

 

Социалните мрежи бяха заляти с възторг към този герой на Украйна и с погнуса и неприязън към нашия президент, който изразяваше една проруска позиция през цялото време.. Съжалявам, че трябва да го кажа." Това коментира Теодора Димова.

 

Тя информира за посещението си наскоро в Одеса. "Аз бях преди две седмици в Одеса. Усетих, че това е народ, който няма да се предаде. Например една майка ми разказа за 17 годишния си син, който тя кара да дойде в България да следва, за да избегне мобилизацията. И това момче на 17 години отказва категорично да избегне мобилизацията", подчерта тя.

 

Димова описа впечатленията си от украинците, които е срещала.

 

"Представяте ли си какъв дух, каква липса на страх, каква решителност има в тях .Много са спокойни и с много достойнство приемат това, което им се случва, че трябва да се бият.

 

В Одеса видях неща, които ние изобщо не познаваме. Например чух сирените, които през нощта вият. Сирените са такива, че кръвта ти се смразява. Видях войници, които са 18 годишни, почти деца. Те излъчваха достойнството и чувството, че извършват полезна дейност.

 

Видях този много красив град, който има заграждения около центъра си и пристанището, и стрелки към бомбоубежищата, изтъкна тя.

 

"Това е град, който мирише на море и в който войната е на всяка крачка. И човешкият разум отказва, като че ли не да може да приеме безумието на войната, но то е ежедневие там", подчерта Димова.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2630 |29.06.2023 ”Дигитално пълнолетие”: Франция налага задължително родителско съгласие за социалните мрежи . 1| 2557 |23.06.2023 Социалните служби наблюдават родителите на децата, пили бензин, мастика и лекарства . 13| 3049 |14.06.2023 Надя Брайт: Посланик Митрофанова има повече влияние в социалните мрежи от Мария Габриел . 4| 3051 |08.06.2023 Асен Василев озапти Нинова за социалните плащания: Всичко върви по план

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads