Реклама / Ads
78| 10666 |10.10.2014 НОВИНИ

Терор на Топлофикация! Леден душ за 200 000 в "Младост"

.
Замръзнал жител на "Младост" чака милост от Топлофикация...
Близо 200 000 столичани от всички части на кв. "Младост" - 1,2,3,4 и 1А са без топла вода. Студеният душ от "Топлификация" е "сервиран" без никакво предупреждение. Близо 12 часа след неприятния сюрприз на сайта на предприятието се появява мижаво съобщение за голяма авария.
 
Никъде обаче не се споменава докога ще продължи ремонта. По стар тоталитарен навик предприятието монополист гордо се хвали, че "незабавно е създадена необходимата организация и ще се работи до възстановяване на топлоснабдяването". За какъв срок става дума - не е ясно. Според дежурния в аварийната служба, до който е жива случайност ако успееш да се добереш, успокоява експертно, че подобни ситуации продължават между 24 и 36 часа.

Запознати обаче са на мнение, че изкопните машини за метрото са засегнали системата за снабдяване с топла вода много сериозно и хилядите жители на огромния квартал ще могат да се хигиенизират човешки чак в понеделник.

На сайта на "Топлофикация" се съобщава завоалирано, че клиентите на ТЕЦ "София Изток" също могат да имат проблеми с топлата вода. Причината е извършване на неотложни ремонти на газопроводно отклонение на "Булгартрансгаз" ЕАД. Централата щяла да премине на резервно гориво. До възстановяване на нормалното газоснабдяване в следващите 48 часа са възможни временни колебания при подаването на топла вода към клиентите, захранвани от централата.

По традиция информацията за населението се подава с голямо закъснение и без никаква яснота. Очевидно заета с проблемиет на ГЕРБ при съставяне на правителство, кветицата Йорданка Фандъкова не е особено загрижена за проблемите на някакви си 200 000 души, коментират изнервени жители на квартала. Те призовават Фандъкова и ресорните й заместници да отделят половин час от скъпоценното си време и да се разходят до "Младост", за да видят на каква инквизиция са подложени жителите на квартала-град. Хората са приели, че за прокарване на метрото ще трябва да преживеят дисконфорт и пътни затруднения, но това, което строителите правят надхвърля и най-смелите предположения за хаос. Липсват табели, резервните трасета са осеяни с дупки, а полицаи се мяркат само за да рекетират шофьори, с което правят положението съвсем непоносимо. След като наля доста пари в опита си да стане Европейска столица на културата и не успя, Софийска община отскоро пръска финанси за поредната налудна идея - да стане спортна столица. Вероятно на зимните спортове, иронизират отчаяни обитатели на втората по големина, след "Люлин", столична "спалня".  

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 7479 |09.10.2014 Ислямски терористи тръгват към България и Европа . 4| 6052 |07.10.2014 Последен рунд: Генерал Михов срещу адвокат Нотев в Бургас . 13| 4857 |30.09.2014 Плевнелиев: Проблемът с терористичните организации се решава с широка коалиция . 1| 4575 |25.09.2014 Поредна заплаха! Ирак предупреди за терористични атаки в Ню Йорк и Париж

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads