Реклама / Ads
0| 12524 |08.04.2016 НОВИНИ

Тома Томов: Огромна част от бг-капитализма е офшорка

.
Зад „Документите Панама“ стоят разузнаванията на англо-саксонските държави. Офшорното поведене е присъща на съвременния капитализъм. Присъщо е на богаташите да крият парите си.Офшорките са характерна черта на капитализма. Огромна част от българския капитализъм е офшорка и генезисът е известен. Това каза по БНР журналистът Тома Томов.
 
Но е много глупаво да мислиш, че можеш да направиш операция, в която да намериш парите на Путин.

Няма място за сравнение между световните политици и световните творци. Когато говорите с голям политик, той ви говори с клишета. Като красиво изключение от тази констатация той посочи Индира Ганди и отличи като паметни моменти в живота си срещите си с японския режисьор Акира Куросава, за когото също е правил филм. Иначе, за големите политици зависи, разсъждава той.

Да кажем, като си млад аз много обичах Горбачов, а сега като гледам виждам, че не е бил толкова голям политик. За нас това беше един Бонапарт… Даде ни свобода, но нищо не разбира от икономика. Нищо! Нищо не е разбира от отношения между нациите. И в крайна сметка се оказа един провал... Да си император на една велика държава и да я съсипеш в рамките на шест години, категопричен е Томов.

Аз си спомням тогава тук беше на гости Умберто Еко и аз три дена не се отделях от него с камерата и спорихме много за Русия. „Горбачов не знам - вика – но Русия сега ще се разпада 150-200 години, както се е разпадала Римската империя", коментира Томов. В момента Русия се възражда, но никога вече няма да достигне величието на Съветския съюз, смята журналистът, който отчете, че от своя страна САЩ също правят огромни политически грешки и влизат във войни, от които не печелят, смята опитният журналист.

Това, което лично мен много ме учудва е управляващата класа на Русия. Да, тя си приватизира Съветския съюз, но защо, след като си приватизира Съветския съюз не направи от него това, което направиха китайците, например - една могъща държава. А защо изнесоха тези два или може би и повече трилиона и ги изнесоха в западни банки, изнесоха си семействата на запад, изнесоха си децата, изпокупиха им яхтите, заяви анализаторът, анализира Томов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 13438 |05.04.2016 Босия: Инспектор от ДАИ си купи хотел и огромна къща, а получава 600 лв. заплата . 67| 16199 |16.03.2016 Т. Томов: Има сделка между Путин и Обама - Сирия за Украйна . 6| 4701 |12.03.2016 Умираме най-често от сърце, бял дроб, стомах и рак . 64| 15549 |19.02.2016 Тома Томов: Кюрдите създават държава, Турция загива

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads