Реклама / Ads
15| 5132 |19.04.2021 НОВИНИ

Тошко Йорданов към Радев: Радваме се, че Президентството е във вашите ръце

.
В президентството
Ние от ”Има такъв народ” сме щастливи, че президентската институция спазва законите и Конституцията на страната и не си позволявате тълкуване, както на някои им се иска в определени ситуации да е. Това коментира Тошко Йорданов от ”Има такъв народ” на консултации при президента Румен Радев за съставяне на правителство.
 

"Вие вървите абсолютно по закон, което е дълг на президентската институция и Ви благодарим, че го правите. Да, Народното събрание може да променя законите и това е неговата роля, но в момента законите такива, каквито са, трябва да бъдат спазвани", коментира Йорданов.

 

"Радваме се, че Президентството е във вашите ръце", допълни той.

 

Българските граждани отредиха изключително важна роля на ИТН. Това пък заяви президентът Румен Радев при консултациите с представители на "Има такъв народ".

 

Според президента настоящата ситуация налага съставянето на правителство. С представители на ГЕРБ дискутирахме възможността на ГЕРБ да състави правителство, но ако кабинетът на ГЕРБ-СДС не бъде прието, отговорността идва при вас. Искам да чуя условията, при които бихте съставили правителство и какви са вашите граници, обяви Радев.

 

Към вас са вперени очакванията на хората, посочи Радев и допълни, че с ГЕРБ-СДС дискутирали възможността за правителство, но държавният глава не иска да се превръща в човек, който предсказва какво ще се случи. Вероятността съществува, ако правителството на ГЕРБ-СДС не бъде прието от НС, отговорността идва при вас, категоричен бе държавният глава.

 

Той се надява да чуе техните намерения, готовност, при какви условия, каква е тяхната ценностна рамка, границите на компромис. Много е важен вашият диалог с другите парламентарни групи за условия и форми на подкрепа на едно такова правителство, защото тази хипотеза съществува и ние не може да я пренебрегнем, подчерта Радев. Той се надява към всички избраници в парламента да бъдат на висотата на очакванията на хората и като отговорност към процесите, и като мъдрост, и като поведение в Народното събрание, на трибуната, а и като начин на работа.

 

В момента работата в парламента следва да се концентрира в законодателната дейност и съставянето на правителство. Моето желание е наред с важността да бъде отредено необходимото внимание за съставяне на правителство, защото българският народ очаква да има отговорно правителство, каза още Радев.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 8108 |19.04.2021 Президентът Румен Радев: Спекулация е, че бързам със служебен кабинет . 7| 4057 |18.04.2021 Росен Йорданов: На Борисов му харесва да влиза в ролята на Христос . 18| 5188 |16.04.2021 Тошко Йорданов: Джипко Бибитков днес не дойде в парламента . 7| 5749 |16.04.2021 Тошко Йорданов: Честита оставка най-накрая на мутрата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads