Реклама / Ads
1| 3716 |12.10.2023 НОВИНИ

Тръмп разкритикува външната политика на Байдън на фона на ескалиращото напрежение в Близкия изток

.
Бившият държавен глава на САЩ Доналд Тръмп Източник: БГНЕС
Бившият американски държавен глава Доналд Тръмп защити резултатите си от управлението на САЩ в продължение на четири години, през които не е имало войни, и разкритикува външната политика на президента Джо Байдън, докато светът наблюдава развоя на войната между ”Хамас” и Израел, която вече отне живота на над 2300 души от двете страни, съобщи Асошиейтед прес.
 

Тръмп и водещи представители на Републиканската партия се опитаха да хвърлят вината (за случващото се в Израел и ивицата Газа бел. ред.) върху администрацията на Байдън, като обърнаха внимание по-специално на размразяването на ирански активи на стойност близо 6 милиарда долара и припомниха, че Иран е поддръжник на "Хамас".

 

"При управлението на нечестния Джо Байдън имате хаос, кръвопролития, война, терор и смърт. Вижте какво се случва днес", посочи Тръмп пред свои поддръжници. Речта му продължи повече от час и половина в конферентен център в Уест Палм Бийч, щата Флорида.

 

Екипът на кампанията на Байдън от своя страна коментира, че бившият държавен глава разпространява опасна дезинформация за кризата в Израел в момент, в който страната трябва да бъде единна.

 

"Докато Тръмп продължава да лъже за свършеното от него като президент, президентът Байдън е съсредоточен върху това да оказва твърда подкрепа на Израел и да бъде водещ на световната сцена", отбеляза говорителят на кампанията на американския лидер Кевин Муньос.

 

Тръмп говори пред поддръжниците си на място близо до курорта Мар а Лаго, докато води кампания като лидер в надпреварата за номинацията на Републиканската пария за предстоящия президентски вот въпреки четирите наказателни дела срещу него.

 

Републиканецът Мат Гетц също се появи на събитието, но не говори пред събралата се аудитория. Гетц е изявен съюзник на бившия президент и конгресмен (член на Камарата на представителите на американския Конгрес бел. ред.) от щата Флорида. Заедно с други крайнодесни консерватори той издейства отстраняването на председателя на Камарата на представителите Кевин Маккарти. Безпрецедентното действие принуди Конгреса да остане частично блокиран заради липсата на нов председател на долната камара, обобщава АП.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4303 |05.10.2023 "Шоуто на Тръмп приключи", казва главният прокурор на Ню Йорк в края на третия ден от процеса за измама . 6| 3206 |03.10.2023 Тръмп се изправя пред съда в Ню Йорк по дело за измама . 0| 3774 |02.10.2023 Тръмп обяви, че ще се яви доброволно в съд в Ню Йорк за началото на гражданския процес срещу него за бизнес измами . 3| 3780 |26.09.2023 Мини-Тръмповете на Европа се надяват на нова вълна от евроскептицизъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads