Реклама / Ads
13| 6036 |20.10.2023 НОВИНИ

Трий всичко, приключвай! Как ще ми влезеш в дома: Бабаит едва не наби общинския съветник Иво Божков, снимал Летния театър

.
Като обикновено видео в рамките на предизборната кампания започва едно излъчване на живо във Facebook профила на Иво Божков. Общинският съветник решава да провери какво е състоянието на Летния театър, който е един от разграбените и изоставени софийски имоти. По средата на видеото обаче бабаит с розова тениска се приближава до него с викове и го поваля на земята пред очите на стотици онлайн зрители. 
 

Мъжът не се представя, но по всяка вероятност става дума за охранител на Летния театър. Във видеото обаче казва, че Иво Божков “влязъл в къщата му”. 

 

"Защо бях набит докато снимах и документирах състоянието на тънещия в разруха, откраднат от общината, Летен театър в Борисовата градина? Oтговорът е един – защото мутрите така действат от миналото до днес – първо бият после говорят и преговарят", написа Божков след стълкновението в профила си. 

 

Видеото, което запечатва цялата случка, е дълго около 50 минути, а някъде към 12-тата до Божков се приближава мъж с розова тениска с вирната яка, крещейки. 

 

“Трий всичко тука, защото ще счупя всичко! Трий всичко”, започва агресивно мъжът. 

“Здравейте. То се излъчва на живо в момента”, обяснява Иво Божков. 

“Приключвай”, маха с ръце бабаитът. 

“Правим посещение на…”, продължава Божков. 

“Какво посещение? Влизаш ми в дома”, отсича неизвестният. 

“Това ваш дом ли е?”, пита Божков.

“Кой те е канил тебе тука?”, пита в отговор мъжът. 

“Това е бивша общинска собственост”, обяснява Божков. 

“А, бивша. От тук насетне какво правим?”, продължава мъжът. 

“От тук насетне…”, подема Божков. 

“От тук насетне ще ти кажа”, продължава мъжът и започва да блъска Божков, събаряйки го на земята. 

 

Охранителят обяснява на Божков, че е "влязъл като плъх в Летния театър", а той е на работа. Мъжът пита "трябва ли да донесе баница" на общинския съветник. 

В останалата част от кадрите не е ясно какви реплики си разменят двамата мъже. Мъжът първо се опитва да изгони Божков, и му крещи да не го снима - а после, въпреки уверенията на общинаря, че ще си тръгне, го хваща и го събаря на земята. Държи го така 7 минути. След уверение - че Божков няма да го снима, мъжът го пуска да се изправи.

 

Впоследствие се разменят телефонни разговори, става ясно, че кола на 112 е тръгнала към Летния театър. Мъжът започва и да се оправдава - Божков не се представил, три часа обикалял имота, без да поиска разрешение да влезе. Накрая се извинява гузно. 

 

Летният театър е сред няколко имота в столичната Борисова градина, продадени на Румен Гайтански - Вълка по времето на Стефан Софиянски. В момента тези имоти тънат в разруха, не се поддържат, не се инвестира, но и никой няма достъп до тях. 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4369 |20.10.2023 Убийството на Евгения: Орлин и баща му ще лежат доживот в затвора . 6| 4164 |20.10.2023 Има добър шанс още утре да влезе първият конвой с помощ за Газа . 22| 5101 |20.10.2023 Проверката на ЕК за договора с "Боташ" била заради таксите за Унгария и Сърбия, смята бившият енергиен министър на Радев . 7| 4313 |20.10.2023 Новите мишени на Кремъл: Русия преследва адвокатите на Алексей Навални

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads