Реклама / Ads
1| 2836 |16.11.2023 НОВИНИ

„Труд“ АД отбеляза 130 години от създаването си

.
Кметът на Русе Пенчо Милков и зам.-кметът Димитър Недев поздравиха ръководството и служителите на „ТРУД“ АД по случай 130-годишнината от основаването на дружеството.
 

„Наистина малко организации, не само в Русе, но и в страната, могат да се похвалят с толкова достолепна възраст, добро име и натрупан опит. Част от грижата за гражданите, която общината е осигурявала в годините, неизменно е преминавала през вашето производство и принос. Щастлив съм, че в градската среда можем да открием редица елементи, създадени от русенци за русенци, които ще останат във времето за идните поколения. Вярвам, че това е най-голямата награда за труда на ръководството и служителите“, обърна се Милков към изпълнителния директор Ивайло Иванов и председателя на СД Петър Захариев. В знак на признателност за съвместната работа кметът поднесе празничен плакет.

 

"Труд“ АД е основано през 1893 г. като фабрика за производство на строителни материали. Четири години по-късно стартира производството на огнеупорни тухли. Тогава русенската фабрика поставя основите на огнеупорната индустрия в България. Оттогава тя се налага на пазара като основен производител на огнеупорни изделия за промишлеността в България.

 


.

 

Днес акционерното дружество е с над 220 служители и е лидер в бранша, като предлага  на своите клиенти огнеупорни изделия за индустрията, огнеупорни изделия за печки и камини и клинкерни изделия. 

 

Основни области на приложение на предлаганите продукти са секторите металургия, стоманолеене, енергетика, цимент и вародобив, стъкларска промишленост, машиностроене, фина керамика, строителна керамика, нефтопреработване и химическа промишленост и архитектурен дизайн.

 

Клиенти и партньори на “Труд” Русе са над 40 предприятия в страната и над 20 чуждестранни компании от Австрия, Унгария,  Италия, Румъния.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2604 |16.11.2023 Столтенберг: Путин нахлу в Украйна с надеждата за по-малко НАТО, а получи обратното . 6| 8997 |16.11.2023 Експерт: Ще има ли "Довиждане " на увеличението на пенсиите . 2| 2597 |16.11.2023 Педро Санчес печели втори мандат като премиер на Испания . 1| 2548 |16.11.2023 Съдът остави в ареста мъжа, пребил жестоко жена си, вследствие на което тя загуби далака си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads