Реклама / Ads
16| 5296 |30.03.2014 НОВИНИ

Цачева: БСП имат комплекс на вечния губещ

.
Председателят на ГЕРБ Цецка Цачева Източник: Булфото
В Изборния кодекс са заложени много схеми за служебна победа, които тепърва ще стават ясни. Причината да се търсят „служебни предимства" е сигурната загуба на БСП.
 

Това каза председателят на ГЕРБ Цецка Цачева пред бТВ. Съставът на Централната избирателна комисия не би трябвало да е важен, ако правилата, по които работи, са безспорни и категорични. В случая обаче това не е така, отбеляза Цачева.

Според нея спорът се дължал на факта, че „избуяха комплексите на Коалиция за България – Изборният им кодекс отговаря на техния комплекс на вечния губещ”.

„Понеже ще губят и занапред и не могат да разчитат на гласовете на избирателите, за да имат такъв състав в ЦИК, какъвто искат, те го правят служебно”, допълни бившият председател на Народното събрание.

Цачева отново засегна темата за доходите на българите, критикувайки популистката социална политика на управляващите.

Въпросът за заплатите не може да се реши с популистки мерки, което прави сега правителството с нови емисии на дълг. Младите хора и активно работещите знаят, че няма безплатен обяд – всички ще връщаме, и внуците ни ще връщат. “Коледните и великденски надбавки са хубаво нещо, но ако са изработени от икономиката, а не да се взимат наготово”, подчерта депутатът от ГЕРБ.

По думите й, от партията на Борисов внасяли всяка година проект за замразяване на заплатите на депутатите в 41-вия парламент. „Сега защо не се случва това – питайте управляващите. Но не е въпросът в ограниченията, а в мерките за растеж на доходите на българския гражданин. Но хората са чувствителни на тази тема, защото сме бедни – затова се вглеждат в това колко получава един министър, един евродепутат и т.н”.

Цачева изтъкна, че „БСП знаят още сега, че ще загубят евровота”. Очакванията на ГЕРБ били за минимум 6 мандата в ЕП – „и с един да са повече, отново е загуба за левицата”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6494 |24.03.2014 Местан: Парадокс! НДСВ ги няма реално, но имат човек в ЦИК . 43| 5565 |21.03.2014 Ц.Цачева:На крив парламент президентът му виновен . 63| 6624 |20.03.2014 Ултиматум към Плевнелиев от БСП и ДПС . 21| 5293 |18.03.2014 Ц. Цачева: Управляващите панически бягат от референдум заедно с евровот

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads