Реклама / Ads
0| 4931 |26.06.2015 НОВИНИ

Цариградско вече е Сталинградско шосе - като на война е

.
Сталинград по време на обсадата...
Уважаеми чужди и български туристи, не идвайте в София! В този град ще ви посрещнат затворени булеварди, намръщени жители, гневни чиновници и корумпирани полицаи. Ако уважавате поне малко себе си и своите близки, с които пътувате, заобиколете столицата на България и отидете някъде другаде. Най-добре в друга държава и друга столица.
 
Това пише в електронно писмо до редакцията столичанинът инж. Димитър Пейчев. Повод за възмущението му са петъчните тапи в столицата, за които никой не е съобщил предварително. И други читатели на Фрог нюз се обадиха нервни и гневни от затворения локален излаз към Цариградско шосе от колелото на 4-и километър. Без предупреждение, без указателни табели. Хиляди автомобили още към 10,30 часа бяха натикани в локалното към х-л "Плиска". Дано кметицата Йорданка Фандъкова никога не чуе "пожеланията" към общината и отговорниците за ремонтите в столицата, защото ще й се промени представата за българския език. Тя трябва да е наясно също, че по време на това издевателство над столичани, в района на авто-стълпотворението не се мяркаше нито един служител на общината, нито полицай. Униформени бяха забелязани в кварталните улички наоколо, където дебнеха за петъчен рекет изнервените до краен предел водачи.

...София по време на ремонти...

Ето част от писмото на инж. Димитър Пейчев:

"... Участвал съм в строителни работи в Мароко, в столицата Рабат, както и в столицата на Тунис, град Тунис, още и в градовете Кайруан и Картаген. Работил съм като пътен инженер в в Чехия - градовете Бърно и Либерец. Беше още в началото на 90-те години, но такова чудо като в София не съм видял никъде! Християнин съм, честен кръст, това в нашата столица е безобразие на безобразията! Нито една предупредителна табела, нито табели с указания откъде може да се заобиколи, по кой обиколен маршрут да се стигне до дадена точка и пр. Няма дори табела кое строително подразделение извършва ремонтите на даден участък, нито срок, фирма, отговорник и пр. Това е нарушение на всички нормативни актове, защото прикрива лицата, които носят пряка отговорност за ремонтните работи. Няма никъде кой е контролният орган, как може гражданите да се свържат с него, за да подават сигнали. В град Кайуран имаше дежурни от местната контролна комисия, които по всяко време проверяваха качеството на материалите, заетостта на работниците (ако не са мюсюлмани дали са пили алкохол), качеството на настилката, изправността на техниката, обезопасяването и пр.

През 1991 година бях в командировка в Ангола. Там видях наши инженери да работят на път, разбит от снаряди. Нямаше и един метър здрав. Беше наистина опасно, но въпреки това всеки ден се проверяваше качеството на свършената работа. Разбирате ли сега колко сме изостанали и на какви лъжи и издевателства сме подложени от кметове, политици и дежурни изпълнители на обществени поръчки?! Кубинци, венецуелци и българи в Ангола строяха по-качествено от тези фирми в София, които са превърнали "Цариградско шосе" в "Сталинградско шосе". За сведение, след войната всички основни улици и булеварди в разрушения от хитлеристите Сталинград са възстановени само за 2 години. Сринатия Берлин, макар и разделен на Източен и Западен, а преди това на четири зони, е възстановил инфраструктурата си за по-малко от 4 години. Столичната управа постоянно ни залъгва, че извършва чудеса от храброст, като ремонтира по няколко улици в годината. Това е нахално и обижда всички. Всичко е решено някъде на тъмно, без свидетели! За сведение на госпожата столичен кмет Фандъкова, изпълнителите на ремонта на бул. "Цариградско шосе" я лъжат най-нагло. Това, което правят е сравнимо с работата отпреди 30-40 години, при това в развиващите се страни".

Спестяваме края на писмото, заради остри нападки към фирмите, изпълнители на ремонта, столичния кат и полиция, заместника на Фандъкова, който отговаря за ремонтите, към самата Фандъкова, партиите и политиците.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4723 |25.06.2015 Пускат част от "Цариградско шосе”, затварят друг участък . 0| 4674 |25.06.2015 Румъния получи в пъти повече европари от нас! Защо? . 0| 5522 |22.06.2015 Багерист купи 1000 кв земя, тя вече е на кмета на Сатовча . 0| 9066 |21.06.2015 Деница Михайлова: Кучетата в държавата имат повече права от ромите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads